MENU

OMÜ’lü Öğrencilerin Gözü Yükseklerde
25 Mayıs 2022, Çarşamba - 15:45
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

“3D Printer Teknolojisi ile Havacılık Sektörüne Yönelik Chaff Magazine Geliştirilmesi” başlıklı projenin akademik danışmanlığını Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Demircan üstlendi. TUSAŞ ile ortak yürütülecek projenin sanayi danışmanlığını ise Dr. Tolga İnal yapacak.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği son sınıf öğrencisi Güneş Zaralıoğlu’nun yürütücüsü olduğu proje ekibi ise ikinci sınıf öğrencileri Kıymet Yoldemir, Melisa Gündoğdu, Buse Bakılan’dan oluşuyor.

Projeleri hakkındaki düşüncelerini paylaşan öğrenciler “Projemiz hem kariyerimiz hem de kendimizi geliştirebilmemiz açısından önemli bir adım. Hem millî havacılık endüstrimize hem de kendimize katkısı olacak bir projeye hayat vermek istiyoruz. Bu yüzden de TÜBİTAK 2209-B’nin yanı sıra, çalışmalarıyla havacılık endüstrimizi ileriye taşıyan TUSAŞ tarafından düzenlenen LIFT UP programına da dâhil olduk.” ifadelerini kullandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected