MENU

OMÜ’lü Öğrencilerin Proje Başarısı
20 Mayıs 2022, Cuma - 11:50
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi öğrencileri, biri 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma ikisi de 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma projeleri olmak üzere toplamda üç çalışması TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Buğra Genç’in danışmanlığındaki projelerde yürütücü olarak görevli olan Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Zeynep Sude Demiray ve Yiğit Belen, Veteriner Fakültesi lisans öğrencileri Cemile Aslı Bilgici ve Mirza Yiğit Ayhan hazırlamış oldukları projeler kapsamında farklı teknolojik olanaklarla farklı alanlardaki eksikliklerin giderilmesi üzerine odaklandılar.

Ekibin yoğun araştırmaları sonucunda 2209-B projeleriyle başta laboratuvar hayvanları araştırmaları ve yetiştiriciliğinde olmak üzere farklı sağlık alanlarında da kullanılabilecek yeni bir ürünün geliştirilmesi, 2209-A projeleriyle ise hayvancılık alanında yeni teknololojilerin kullanılması, yeni alternatif yem maddelerinin ortaya çıkarılması ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesini hedefleyen fikirler proje olarak değer kazandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected