MENU

Hemşirelik Öğrencileri Projelerini Festivale Çevirdi
13 Mayıs 2022, Cuma - 01:00
Güncelleme: 13 Mayıs 2022, Cuma - 21:48
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri, “Toplumsal Duyarlılık” dersi kapsamında hazırladıkları “Çocuklara Somut Olmayan Kültürel Miraslarımızı Tanıtma Farkındalık Projesi” ile OMÜ Vakfı çocuklarına somut olmayan kültürel miras ürünlerini tanıttı.

Proje; Halk Sağlığı ve Hemşirelik Öğrenci Topluluğu ile iş birliği içerisinde, OMÜ Öğrenci Projeleri Destek Programı tarafından desteklenerek OMÜ Vakfı Kolejinde “Kültür Festivali” olarak gerçekleştirildi.

Hemşirelik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Özge Öz Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Özge İşeri, Öğr. Gör. Dr. Ayşe Metin, Öğr. Gör. Dr. Belgin Şen Atasayar, Arş. Gör. Dr. Hatice Uzşen, Öğr. Gör. Cansev Bal danışmanlığındaki projede Hemşirelik Bölümü öğrencileri Fatmanur Balamut, Derya Fidan, Yasemin Topkara, Eylül Tor ve Rumeysa Koç görev aldı.

“Kültürel Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz, Yaşayarak Öğreniyoruz” sloganıyla çocuklara somut olmayan kültürel mirasları öğretmek ve deneyimlemelerini sağlamayı amaçlayan projenin uygulaması, OMÜ Vakfı Kolejinin bahçesinde 11 farklı alanda gerçekleştirildi.

Çocukların eğlenmesini, eğlenirken de öğrenmesini gözeten festivalde; somut olmayan kültürel değerler olarak ebru sanatı, hüsnühat, geleneksel okçuluk, karagöz, mangala (bir tür zekâ, mantık oyunu), üç taş, çuval yarışı, misket, halat çekme, mendil kapmaca ve köşe kapmaca gibi oyun ve etkinlikler yer alırken ayrıca Türk kahvesi ve lokum ikram edildi.

240 öğrencinin katılımıyla hayata geçen Kültür Festivali, öğrenci ve öğretmenler tarafından yoğun ilgi gördü.

X
Secure Login

This login is SSL protected