OMÜ’lü Akademisyenlerin Çalışması Faydalı Model Olarak Kabul Edildi
09 Mayıs 2022, Pazartesi - 14:52
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, Makine Mühendisliği Arş. Gör. Dr. Cengiz Görkem Dengiz ve Makine Mühendisliği doktora öğrencisi ve aynı zamanda Giresun Teknopark Genel Müdürü Muhammet Anıl Kaya’nın geliştirdiği “Tribolojik Etkileşim Deney Cihazı” başlıklı faydalı model başvurusu kabul edildi.

2019 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu’na OMÜ’lü akademisyenler tarafından yapılan başvuruya gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda faydalı model tescil kararı verildi. Söz konusu tescil kararı ilerleyen günlerde TÜRKPATENT bülteninde ilan edilecek.

İlgili çalışmayla, örseleme hareketi esnasında sürtünme kuvvetinin değişimini grafiksel olarak gösteren simülatör, tramvaylarda bakır tele sürtünen farklı cins grafit plakaların aşınma ömrünün kuru ve sulu sürtünme şartlarında ölçülmesinde kullanılacak.

Başarılı çalışmalarından dolayı akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.