Arş. Gör. Cengiz Görkem Dengiz’in Projesine TÜBİTAK Desteği
05 Mayıs 2022, Perşembe - 15:35
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Dr. Cengiz Görkem Dengiz’in proje önerisi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) desteklenmeye değer görüldü.

Doktora sonrası araştırma için hazırladığı ve TÜBİTAK 1002- Hızlı Destek Programı kapsamında sunduğu “Fonksiyonel Kademelendirilmiş Yapıştırma Bağlantılarında Oluşan Hasarların Faz Alanı Modeli Kullanılarak İncelenmesi” başlıklı proje Arş. Gör. Dr. Cengiz Görkem Dengiz tarafından yürütülecektir. Erciyes Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Mehmet Dördüncü’nün de görev alacağı projede sonlu elemanlar yöntemi kullanılarak yapıştırma bağlantılarındaki hasarlar incelenecek. Proje kapsamında geliştirilecek kod ile modelin ön tanımlamalara ihtiyaç duymadan çatlak oluşumunun ve ilerlemesinin modellenmesi hedeflenmektedir.

Ayrıca proje kapsamında lisans ve lisansüstü bursiyerler desteklenecektir.