MENU

OMÜ’de "İstatistik Ne Söyler?" Paneli Düzenlendi
26 Nisan 2022, Salı - 11:59
Güncelleme: 27 Nisan 2022, Çarşamba - 09:39
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde  "İstatistik Ne Söyler?" paneli düzenledi.

25 Nisan Türkiye İstatistik Kurumunun 96. Kuruluş yıldönümü ve Türkiye İstatistik Günü kapsamında gerçekleştirilen panele; Çorum Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, TÜİK Samsun Bölge Müdürü Halil Emecen, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat, PTT Başmüdür Yardımcısı Mustafa Pehlivan, Büro Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Ali Özbek, akademisyenler, TÜİK çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Panelde konuşan ve panelin moderatörlüğünü de yapan OMÜ İstatistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Terzi, istatistik biliminin hayatın tüm evresinde kullanıldığını ve hayatı kolaylaştırdığını ve istatistiğin önemine değinerek İstatistikleri doğru okumak konulu sunum yaptı.

“Kurumumuzun 96. Kuruluş Yıl Dönümü ve Türkiye İstatistik Günü kutlu olsun”

TÜİK Samsun Bölge Müdürü Halil Emecen yapmış olduğu açılış konuşmasıyla, kurumumuzun 96. Yıl Dönümü ve Türkiye İstatistik Gününün istatistik camiası ve çalışanlarımız için kutlu olması temennilerinde bulundu. Ayrıca yoğun çalışma temposuyla emeklerinden dolayı anketör, teknik personel ve idari çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini iletti ve bu panel vesilesiyle katılımcıların bizleri unutmayarak yanlarında bulunmalarının kıymetli ve değerli olduğunu belirtti.

Panelde ayrıca Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz “Makine Öğrenmesi”, Doç. Dr. Leman Tomak “Sağlık Bilimlerinde İstatistik”, Dr. Öğr. Üyesi Dilara Kuru “Psikolojide İstatistiksel Düşünme” ve Türk Hava Yolları (THY) Gelir Yönetimi Sistem Analisti Haktan Emrah Özbey ise “Gelir Yönetiminde Tahmin ve Optimizasyon” konusunda konuşma yaptı.

Tören, TÜİK Samsun Bölge Müdürü Halil Emecen'in panelistlere plaket takdimiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected