MENU

İletişimcilerden Asosyal Medya Etkinliği
04 Nisan 2022, Pazartesi - 08:43
Güncelleme: 04 Nisan 2022, Pazartesi - 09:13
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan Yeni Medya Topluluğu, OMÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) "Asosyal Medya" etkinliği düzenledi.

Oneword Ajansı’nın kurucusu Ferit Ömeroğlu’nun konuşmacı olduğu etkinliğe, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, topluluk danışmanı ve İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nur Erdem, İletişim Fakültesi akademisyenleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Ömeroğlu: “Kendinize güvenin ve başaracağınıza inanın”

Öğrencilere sahada yön göstermesi adına kendi hayatından anekdotlara yer veren Ferit Ömeroğlu stajın medyada yer alma noktasında öneminin altını çizerek, “Güçlü bir özgeçmişim olmadı fakat gelecek kaygısı hiç yaşamadım, her zaman kendime güvenim vardı. Birçok kuruluşta staj gerçekleştirdim. Bir şekilde bir yerlerde başarılı olacağımı biliyordum. Ofis hayatında çalışmak istemiyordum ve şu an yaklaşık 2 yıldır Hürriyet’te dijital içerik ajansında çalışıyorum. Hürriyet bana ismini teklif etti biz de Hürriyet adı altında projelerimizi yayınladık. Sizler de kendinize güvenin ve başaracağınıza inanın" ifadelerini kullandı.

Ferit Ömeroğlu canlı yayın aracılığı ile sinema ve dizi oyuncusu İlkin Tüfekçi, şarkıcı Aleyna Kalaycıoğlu, oyuncu Melis İşleten ve Ceren Benderlioğlu ile katılımcıları buluşturarak soru cevap etkinliği düzenlendi.

Tüfekçi: “Hayallerinizin peşinden gitmelisiniz”

İlkin Tüfekçi, meslek seçiminde şehir seçiminin büyük önemi olduğunu belirterek, “Çoğu mesleğin merkezi İstanbul fakat okuduğunuz üniversitede derslerinize ve size faydalı olacak etkinliklere yoğunlaşarak da başarı sağlayabilirsiniz. Geleceğiniz için hayallerinizin peşinden gitmelisiniz.” dedi.

İşiten: “Ne kadar çok konuşursanız hayatınız o kadar değişir”

İletişimin ve iletişim kurmanın önemini vurgulayan Melis İşiten, “Ne kadar çok konuşursanız o kadar çok hayatınız değişir. Nerede ne okuduğunuz önemli değil kendinize ne kattığınız önemlidir. Üniversite hayatınızı eğlenerek, konuşarak ve öğrenerek geçirin.” şeklinde konuştu.

Benderlioğlu: “Kaybetme korkusundan korkmayın”

İnsanın kendisine yatırım yapmasının önemli olduğuna değinen Ceren Benderlioğlu, “Arkadaş seçimleriniz de bir yatırımdır. Ben üniversite hayatım kendime katabileceğim her şeyi almayı hedefledim. Okunması gereken kitapları okudum, genel kültürümü geliştirmek için çabaladım. İlk başlarda size ne kattığını anlayamayabilirsiniz fakat ilerleyen süreçte sizin insanlarla iletişiminizde kiminle ne şekilde konuşmanız gerektiği konusunda çok faydalı olduğunu fark edeceksiniz. Kaybedecek bir şeyleri olan insanlar hayatta işleri için daha çok çabalar. İçinizde olan kaybetme korkusundan korkmayın ve daha çok çabalayın.” ifadelerini kullandı.

Canlı yayın bağlantılarının ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Ömeroğlu, etkinliğe davetleri için Yeni Medya Topluluğu’na da teşekkürlerini iletti. Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected