MENU

OMÜ ile OKA Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
30 Mart 2022, Çarşamba - 13:25
Güncelleme: 14 Nisan 2022, Perşembe - 13:47
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) arasında diyalog ve güven ortamının oluşturularak iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik protokol imzalandı.

OMÜ Rektörlüğünde imzalanan protokol metnine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin imza attı.

Protokol törenine OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Halil İbrahim Zengin, Samsun Teknopark Genel Müdürü Ekrem Altan, OMÜ-TTO Koordinatörü Öğr. Gör. Eda Beylihan, OKA Uzmanı Ahmet Arif Sarıoğlu ve OMÜ-TTO Ticarileştirme ve Pazarlama Uzmanı Sinan Tosun katıldı. 

İmzalanan protokol metniyle; OMÜ'nün sahip olduğu bilgi birikiminin OKA'nın TR83 bölge kalkınmasına yönelik, sosyal sorumluluk, yeni teknoloji ve süreç geliştirme aşamalarında sunduğu desteklerle birleştirilerek kalite ve verimlilik arttırıcı sonuçların alınması, ortak sosyal sorumluluk projeleri ve Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve yürütülmesi amaçlanıyor.

Protokolle iki kurum, Türkiye'nin Ar-Ge gücünün arttırılması hedefiyle verilen her tür ulusal ve uluslararası desteklerden faydalanılması ve üniversite-sanayi işbirliği içeren projelerde ortak hareket etmesi planlanıyor. Bir yıl geçerli olacak protokolle; yeni bir ürün üretilebilmesi, yapılan bir ürünün geliştirilmesi, ürün kalitesi veya standartların yükseltilmesi, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

“Yeni çalışma alanlarının oluşturulmasına katkı sağlayacak”

İş birliği anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bu anlaşmayla var olan iş birliğini aslında kayıt altına alıyoruz. Arzu ettiğimiz şey OKA’nın imkânlarını ve tecrübelerini üniversitenin birikimiyle birleştirerek yeni çalışma alanlarının oluşturulmasına katkı sağlaması. Özellikle de Ar-Ge çalışmalarının mutlaka üretime dönmesi, katma değeri yüksek ürünlerin çıkmasına olanak sağlamasını istiyoruz. Samsun’un sanayisi gelişiyor. Bu nedenle coğrafik bölgeye özgün bir alan oluşturarak bunun projelerle çalışılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Teknopark ile her zaman iş birliği içerisindeyiz”

OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ise “Bölgemizin en aktif kuruluşu olan Teknopark ile her zaman iş birliği içerisindeyiz. Bu iş birliğiyle hem Ar-Ge’lere hem de işletmelere destek veriyoruz. Bizim çeşitli ve teknik programlarımız var. Planladığımız ve kendimizin yönettiği programları Teknopark’ın saha tecrübesinden yararlanarak kısa vadede geliştirmek istiyoruz. Ayrıca protokolle ürün, istihdam alanları ve öğrenciler için staj olanakları geliştirmek de amaçlarımız arasında olacak. Ve 2024 yılında yeni hazırlayacağımız bölge planında stratejik eylem planlarına da yer vereceğiz.” diye konuştu. 

OMÜ ve OKA karşılıklı yapılacak anlaşmalar çerçevesinde, girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi ve bölge kalkınmasına yönelik Ar-Ge çalışmalarının yürütülmesinde işbirliği içerisinde olacak aynı zamanda bu sürece katkı sağlayacak organizasyonlar ve etkinlikler düzenleyecek.

X
Secure Login

This login is SSL protected