MENU

Kosova Ferizovik Belediyesinden OMÜ’ye İş Birliği Ziyareti
23 Mart 2022, Çarşamba - 16:11
Güncelleme: 23 Mart 2022, Çarşamba - 18:38
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Farklı alanlarda temaslarda bulunmak üzere Samsun’a gelen Kosova’nın Ferizovik şehri Belediye Başkanı Agim Aliu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğünü (OMÜ) ziyaret etti.

Rektörlük makamındaki ziyarette Ferizovik Belediye Başkanı Agim Aliu, OMÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Öğr. Gör. İsmail Hodziç’ın refakatinde Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’la buluştu.

Ziyarete ayrıca; Kosova Ferizovik kenti Ekonomik Kalkınma ve Turizm Müdürü Balton Derguti, Eğitim Müdürü Afrim Liabjani, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burim Bajrami, Ferizovik Belediyesi Protokol Müdürü Afrim Matoshi ve İş İnsanı Faton Hasani de eşlik etti.

Görüşmede Başkan Aliu, iki ülke arasında ticaret, ekonomi, eğitim, kültür gibi faklı alanlarda yatırım ve iş birliklerini güçlendirmek adına Türkiye’de bulunduklarını belirterek gösterilen alaka ve konukseverlik için teşekkür etti.

Başkan Aliu “OMÜ’yü önemli bir partner olarak görüyoruz”

Samsun ve kentin önde gelen kurumlarından OMÜ ile yakından ilgilendiklerine işaret eden Başkan Aliu, genç bir ülke olan Kosova’nın gelişmesi ve ilerlemesinde Türkiye’deki üniversitelerle yürütülecek bilimsel, akademik ve sosyal faaliyetlerin büyük rolü olacağını kaydederek OMÜ’yü bu anlamda önemli bir partner olarak gördüklerini dile getirdi.

“Kayda değer işler ve uzun soluklu iş birliği atmosferinin doğacağına inanıyoruz”

Ziyarette Ferizovik hakkında bilgiler veren Başkan Aliu, nüfus olarak Kosova’nın en büyük üçüncü kenti Ferizovik’in yatırım ve gelişmişlikte ikinci sırada yer aldığına dikkat çekerek OMÜ’nün rolü ve desteğiyle kayda değer işler ve uzun soluklu iş birliği atmosferinin doğacağına inandıklarını söyledi.

Rektör Ünal ise Başkan Aliu ve beraberindeki heyeti misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirterek Türkiye ve Kosova’nın ortak bir tarih, kültür ve medeniyete sahip olduğunu, bu bağları daha da kuvvetlendirmek için OMÜ olarak paydaşlığa her zaman sıcak baktıklarını ifade etti.

OMÜ’nün uluslararası görünürlüğünü ve ülke çeşitliliğini arttırmaya yönelik girişimlerde bulunduklarını kaydeden Rektör Ünal, ilişkileri üst düzeyde yürütmek suretiyle OMÜ’de daha çok Kosovalı öğrenciyi ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

Ziyaret, günün anısı olarak karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle noktalandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected