MENU

OMÜ ile YEDAŞ Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
18 Mart 2022, Cuma - 16:09
Güncelleme: 24 Mart 2022, Perşembe - 10:59
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) arasında Ar-Ge çalışmalarının yürütülmesine yönelik iş birliğini kapsayan bir protokol imzalandı.

OMÜ Rektörlüğünde imzalanan protokol metnine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, YEDAŞ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora imza attı.

İmzalanan protokol metniyle; OMÜ ile YEDAŞ arasındaki diyalog ve güven ortamının oluşturularak iş birliğinin güçlendirilmesini, OMÜ’nün sahip olduğu bilgi birikiminin YEDAŞ’a yeni teknoloji ve süreç geliştirme aşamalarında katkı sağlayarak kalite ve verimlilik arttırıcı sonuçların alınmasını, ortak Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirilmesini ve yürütülmesini amaçlamaktadır.

İki yıl geçerli olacak protokolle YEDAŞ ve OMÜ, Türkiye’nin Ar-Ge gücünün arttırılması amacıyla verilen her tür ulusal ve uluslararası desteklerden faydalanılması ve Üniversite-Sanayi iş birliği içeren Ar-Ge- çalışmaları için yapılacak anlaşmalar çerçevesinde iş birliği içerisinde olacaklar.

“YEDAŞ gibi büyük bir kuruluşla beraber çalışmaktan son derece mutluyuz”

İmza töreninde konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal,  “Ar-Ge kültürünün gelişmesinde son derece önemli bir iş birliğini iki tarafında kazancı olacak şekilde hayata geçiriyoruz. Ama biz kendi adımıza da YEDAŞ gibi büyük bir kuruluşla beraber çalışmaktan son derece mutluyuz. Özellikle Teknopark aracılığıyla bölgenin üretimine, refahına ve geleceğine katkı sağlayacak bu iş birliklerini önemsiyoruz. Artık birlikte çalışma ihtiyacı ortaya çıkacağı zaman söz konusu olan protokol çerçevesinde bu iş birliğini hızlı şekilde hayata geçireceğiz. Ayrıca YEDAŞ gibi büyük kuruluşla öğrencilerimizin staj yapma ve kariyer fırsatlarından da yararlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Ar-Ge’nin önemini biliyoruz ve kendimizi geliştirebilmek için yoğun çalışıyoruz”

YEDAŞ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora ise, “Bu protokolle ile beraber üniversite sanayi iş birliği artacak ve enerjide yenilikçi projelere yön verilecektir. YEDAŞ olarak biz önemli bir kamu hizmeti görüyoruz, bu yüzden Ar-Ge’nin önemini biliyoruz ve kendimizi geliştirebilmek için yoğun çalışıyoruz. Bölgeye sadece bu elektrik dağıtımı yapmak değil sosyal sorumluluk alanlarında da bölgeye ne yapabiliriz noktasında yoğun çalışıyoruz. İnşallah bu protokol iyi bir başlangıç olur ve buradan güzel işler çıkar” diye konuştu. 

İmzalanan protokolle OMÜ ve YEDAŞ, Ar-Ge kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak organizasyonlar ve etkinlikler düzenlenmesi konusunda iş birliği yapacaklar.

X
Secure Login

This login is SSL protected