MENU

53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Samsun Bölge Sergisi ve Yarışması OMÜ’de Düzenlendi
14 Mart 2022, Pazartesi - 17:34
Güncelleme: 24 Mart 2022, Perşembe - 10:59
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından ‘53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Samsun Bölge Sergisi ve Yarışması’nın açılışı Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) gerçekleştirildi.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Yalçın Taşmektepligil Spor Salonu'nda düzenlenen açılış törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, TÜBİTAK Proje Yarışmaları Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hasan İçbudak, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Bine yakın lise öğrencisine proje yazma eğitimi verdik”

Açılış töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı “Liseler arası proje yarışması için farklı illerden gelen birçok öğrenciyi burada görmekten OMÜ olarak mutluyuz ve gururluyuz. Yaşadığımız çağda en önemli gelişmelerden birisi de insanların fikir üretmesidir. Bu bağlamda TÜBİTAK’ın Türkiye’de araştırma geliştirmeyi (AR-GE) genç kuşaklar arasında yaygınlaştırması ve onların fikirlerine önem vermesini değerli buluyoruz. Üniversitemiz, Karadeniz Bölgesi'nde AR-GE’ye önem veren kuruluşlardan biri. OMÜ olarak Proje Geliştirme Ofisi kurduk ve İl Millî Eğitim Müdürlüğüyle yaptığımız protokol çerçevesinde bine yakın lise öğrencisine proje yazma eğitimi verdik. AR-GE’ye önem verdiğimiz 2021 yılında ise Türkiye’deki 192 üniversite arasında 46. sırada yer aldık ve bu başarıyı daha ileri seviyelere taşıyarak araştırma üniversitesi olmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açılış sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ve beraberindeki heyet, açılan stantları gezerek öğrencilerin hazırladıkları projeler hakkında bilgi aldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected