MENU

Rektör Ünal KYK Genel Müdür Yardımcısı Özdemir ile Yeni Yurt Şantiyesinde
01 Mart 2022, Salı - 18:59
Güncelleme: 06 Mart 2022, Pazar - 01:17
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir ile birlikte Üniversitenin Kurupelit Yerleşkesi’nde inşası devam eden ve Türkiye’nin toplu hâlde bulunan en büyük öğrenci yurdunun inşaat sahasını ziyaret etti.

Ziyarete; Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ile yüklenici firma yetkilileri de eşlik etti.

Yapımı süren 4 bin kişilik yurdun 2 bin kişilik bölümünün 2022 Eylül ayına yetiştirilmesi için çalışmalar devam ederken, Rektör Ünal, KYK Genel Müdür Yardımcısı Özdemir ve İl Müdürü Kasapoğlu yapı alanında bir araya gelip yurdun en kısa sürede hizmete girmesi adına yüklenici firma yetkilileriyle görüştü.

Yurt şantiyesinde incelemelerde bulunup çalışmalarla ilgili bilgi alan Rektör Ünal, KYK Genel Müdür Yardımcı Özdemir ve İl Müdürü Kasapoğlu müteahhit firma yetkilileriyle işlerin hızlandırılması ve bir an önce bitirilmesi için istişarede bulundu.

Yurdun yarı kapasite ile 2022 Eylül ayında açılacağı öngörülüyor

İnşaatı devam eden yeni öğrenci yurdu kompleksinin 2022 Eylül ayında yarı kapasite ile öğrencilere açılacağı öngörülürken geriye kalan 2 bin kişilik bölümün de 2023 Ocak ayına yetiştirilmesi planlanıyor. Yapımı için 248 milyon TL bütçe ayrılan yurdun tam kapasite ile toplam 4 bin öğrenciye hizmet vermesi hedeflenmekte.

Öğrencilerin ihtiyaçlarına göre tasarlandı

Öğrencilerin ihtiyaçlarına göre yüksek teknolojiyle tasarlanan yurdun içerisinde; 8 adet yurt bloğu, 2 adet sosyal tesis bloğu, 2 adet çok amaçlı salon, 246 araçlık otopark ve 2 adet de açık spor sahası olacak. Yurt odaları 3 ila 4 kişinin kalabileceği şekilde dizayn edilirken, tuvalet ve banyo da odaların içinde bulunuyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected