MENU

OMÜ ve Samsun TSO; Üniversite-Sanayi İş Birliği için İlk Güçlü Adımı Attı
16 Şubat 2022, Çarşamba - 20:14
Güncelleme: 16 Şubat 2022, Çarşamba - 20:14
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal; Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde düzenlenen programda Samsunlu iş insanlarıyla bir araya geldi.

Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen buluşmada konuşan Rektör Ünal “OMÜ’yü bir değer olarak üreten bu şehir ve bu şehrin büyükleridir. İçerisinden değer olarak çıktığı şehre hem değer katmak hem de ondan değer almak, Üniversitemiz için önemli bir konudur. Bu buluşmaları anlamlı hâle getirmek için nitelikli iş birliklerinde bulunmalıyız. Kendi imkânlarımızla size katkı sunmayı, sizden de katkı almayı amaçlıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Rektör Ünal “Misyonumuz; ürettiğimiz stratejik bilgiyle girişimin ve girişimcinin önünü açmak”

Üniversitenin varlık nedeninin öğrenci ve eğitim olduğuna dikkat çeken Rektör Ünal; ülkenin ve insanlığın geleceğine katkı sağlayacak, yol gösterecek, hizmet edecek insan yetiştirmenin önemine vurgu yaparak, bu amacın gerçekleşmesi için üniversitenin öncü olması gerektiğini kaydetti. Bu gerekliliğin stratejik bilgi üretmekle karşılanabileceğini ifade eden Ünal, üniversitenin misyonunun; bu noktada ürettiği stratejik bilgiyle girişimin ve girişimcinin önünü açabilmesi, ihtiyaç duyulan desteği sağlayabilmesi olduğunu belirtti. Bu vizyonu gerçekleştirmenin ise bir revizyonu kaçınılmaz kıldığını sözlerine ekleyen Ünal, OMÜ’nün bir marka olmasının gurur verici olduğuna ancak bu marka değerinin yapılan revizyonlarla artırılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Samsun TSO ile ortaklaşa gerçekleştirilen bu toplantının amacının bir kültür oluşturarak uzun soluklu birlikteliklere imkân sağlamak olduğuna vurgu yapan Ünal “Birlikte ne yapabiliriz?” sorusu etrafında fikir alışverişinde bulunmanın önemli olduğunu sözlerine ekledi.

“Düşüncenin projeye dönüştürülmesi ve projenin gerçekleştirilmesi noktasında Üniversite olarak siz değerli iş insanlarımızın hizmetindeyiz”

Üniversite olarak önemli bir akademik güce sahip olduklarını dile getiren Ünal “Yönetime geldiğimizde ilk işimiz, özgün düşüncesi olan insanların düşüncelerini projeye çevirmelerine ve bu projeleri gerçekleştirmeleri için kaynak bulmalarına yardımcı olmaktı. Düşüncenin projeye dönüştürülmesi ve projenin gerçekleştirilmesi noktasında Üniversite olarak siz değerli iş insanlarımızın hizmetindeyiz. Aynı zamanda siz de bizim yürüttüğümüz araştırma geliştirme (AR-GE) çalışmalarına ortak olabilir, destek sağlayabilirsiniz. Sizin adınıza AR-GE’yi üstlenebiliriz, sizin adınıza nitelikli insan yetiştirebiliriz, çalışanlarınızı eğitebiliriz, sizin tarafınızdan yönetilecek bir talep üretilirse de yardımcı olabiliriz. Üniversiteden beklenti netse sonuç da net olacaktır. Talep üretmek ve bunu karşılamak gerek. Temel sorun talep üretememek. Yapılması gereken; gerçekleştirilebilecek rasyonel düşünceleri birlikte geliştirmek; yeni iş birlikleri, yeni ufuklar, stratejik ortaklıklar sağlamak ve sürdürmektir.” dedi.

Samsun TSO Başkanı Murzioğlu “Üniversite ile sanayiyi yakınlaştırmak ve OMÜ’yü AR-GE merkezi olarak kullanmak amacıyla bu programı gerçekleştirdik”

Samsun TSO’daki programda konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise “İş insanları ve sanayicilerimiz için daha iyi ve daha pratik üretim, daha farklı sektörlere yönelme gibi konuları Rektör Hocamızla müzakere ettik. 50 yılı aşkın tecrübeye sahip bir üniversitemiz var. Üniversite ile sanayiyi yakınlaştırmak ve OMÜ’yü AR-GE merkezi olarak kullanmak amacıyla bu programı gerçekleştirdik. Bu toplantı ilk ve son olmayacak, görüşmelerimiz devam edecek.” cümleleriyle bu toplantıların önemine vurgu yaptı.

Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde düzenlenen çalışma kahvaltısına; OMÜ’den Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Teknopark Genel Müdürü Ekrem Altan, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Birimi Başkanı Prof. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörü Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sevim Alışır ve Doç. Dr. Gökhan Demir, Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM) Müdürü Doç. Dr. Kubilay Yıldırım, Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Halil İbrahim Zengin, Proje Geliştirme Ofisi uzmanları, TSO Meclis Başkanı Haluk Akyüz ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çeşitli sektörlerden birçok iş insanı da katıldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected