Üniversite Öğrencilerine Yönelik Düzenlenen TEKNOFEST Yarışları için Başvurular Başladı
26 Ocak 2022, Çarşamba - 15:21
Güncelleme: 26 Ocak 2022, Çarşamba - 15:21

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) TEKNOFEST’22 kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik uluslararası boyutta düzenlediği teknoloji yarışmaları için başvurular başladı.

“Başvuru süresi 28 Şubat’a kadar”

Üniversite öğrencilerinden oluşan takımların, farklı kategorilerde yarışarak para ödülü ve maddi destek kazanacağı "Uluslararası Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç Yarışları", "Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması” ve "Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması" için başvurular, 28 Şubat 2022 tarihine kadar https://www.t3kys.com/ web adresi üzerinden yapılabilecek.

“Elektromobil ve hidromobil kategorisinde yarışan takımlara 40 bin TL destek, 50 bin TL para ödülü”

19 - 24 Temmuz 2022 tarihleri arasında İzmit’te bulunan Körfez Yarış Pisti'nde Elektromobil ve hidromobil kategorilerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları"nda takımlara 40 bin TL’ye kadar maddi destek, 50 bin TL’ye kadar da para ödülü verilecek.

“İHA kapsamında yarışan takımlara 18 bin TL maddi destek, 50 bin TL para ödülü”

Sabit kanat ve döner kanat kategorilerinde düzenlenecek "Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması" ile bu yıl ikincisi yapılacak "Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması" ise 9 ile 14 Ağustos 2022 tarihlerinde Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezinde gerçekleştirilecek. Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasında ve herhangi bir kategori ve görev tanımı olmaksızın üniversite öğrencilerinin hayal ve fikir dünyalarını geliştirerek farklı yapıdaki İHA'ların yarışmaya girmesine imkân sunmak amacıyla düzenlenen Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasında takımlara 18 bin TL’ye kadar maddi destek, 50 bin TL’ye kadar da para ödülü verilecek.

Detaylı bilgiye www.teknofest.org sayfasından ulaşılabilirsiniz.