MENU

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Deprem Nedeniyle Acil Toplandı
07 February 2023, Tuesday - 13:16
Updated: 09 February 2023, Thursday - 16:03
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), merkez üssü Kahramanmaraş olan ve pek çok şehirde yıkıma yol açan depremlerden etkilenen vatandaşlar için üniversite bünyesinde başlatılacak yardım kampanyalarını görüşmek üzere toplandı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal başkanlığında online gerçekleşen toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Selim Eren, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı ile senato üyeleri olmak üzere 44 kişi katıldı.

Toplantıda; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine, yaralanmasına ve evsiz kalmasına sebep olan şiddetli depremler sonrası bölgedeki vatandaşlar için neler yapılabileceği görüşüldü.

Prof. Dr. Yavuz Ünal:  “Millet olarak insanlığımızı gösterme zamanı”

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Türkiye’nin haftaya çok acı bir hadise ile uyandığını belirterek, “Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda vatandaşımız depremden etkilendi. Yaklaşık 10 şehrimiz, orada yaşayan vatandaşlarımız depremden maddi ve manevi olarak etkilendi. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Depremde zor şartlarda, kış şartlarında zor anlar geçiren vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Millet olarak insanlığımızı gösterme zamanı.” ifadelerini kullandı.

“OMÜ Arama Kurtarma Takımı bölgeye ulaştı”

AFAD İl Müdürlüğü tarafından verilen eğitimle oluşturulan 9 kişilik OMÜ Arama Kurtarma Takımı’nın deprem bölgesine ulaştığını söyleyen Rektör Ünal, ekibin önce Osmaniye deprem bölgesinde görevlendirildiğini ancak daha sonrasında ihtiyaç doğrultusunda Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine çekildiğini ifade etti. Rektör Ünal, en kısa zamanda oluşturulacak ikinci arama kurtarma takımının da bölgeye sevk edileceğini vurguladı.

“Devletin tüm kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışacağız”

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, yapılacak arama kurtarma faaliyetleri ile ayni ve nakdi yardımlarla devletin tüm kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışacaklarını ifade etti. Depremden etkilenen vatandaşların Üniversite olarak yanında olacaklarını belirten Rektör Ünal, toplantıya katılan senato üyeleriyle ilgili şu kararları aldı:

Yardımlar Yaşardoğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda toplanacak

Kampanya dâhilinde deprem bölgesine; su, yiyecek, giysi, ayakkabı, battaniye, çadır, ısıtıcı, aydınlatma araçları ve çocuk maması vb. ihtiyaç malzemeleri Üniversitemiz Yaşardoğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda oluşturulan yardım toplama merkezinde teslim alınacak. Nakdi yardımların ise AFAD’ın açıkladığı hesaplara yönlendirileceği kararlaştırıldı. Ayrıca ayni yardımda bulunmak isteyen personelimiz için bir site oluşturularak buradan hızlı bir şekilde yardım yapılması sağlanacak.

Sağlık personelleri deprem bölgesinde görevlendirilecek

OMÜ Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sosyal Hizmet ve Psikoloji bölümlerinden öğretim üyeleri, sağlık personeli, idari personel ve öğrencilerden gönüllülük esasına göre oluşturulacak ekipler, deprem bölgesine gönderilecek. Bu doğrultuda gerekli çalışmalar ivedilikle başlatılarak görevli personeller sağlık ekipmanlarıyla bölgeye ulaştırılacak.      

Türk Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek verilecek

Türk Kızılay Samsun Şubesi tarafından başlatılan kan bağışı kampanyası çerçevesinde kampüs içerisine belirlenecek bir bölgeye Kan Bağışı çadırı kurularak, personelin ve öğrencilerin kan bağışında bulunması kararlaştırıldı. Kampanya kapsamında toplanan kan bağışları, talep eden afet bölgelerine gönderilecek.

Samsun Valiliği ile eş zamanlı hareket edilecek

AFAD, deprem bölgesinde koordinasyona destek sağlamak üzere, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine görevlendirilen Samsun Valisi Zülkif Dağlı ile irtibat sağlanarak, vatandaşlar tarafından iletilen yardımların ve belirlenen ihtiyaçların valilik koordinasyonunda deprem bölgesine ulaştırılması planlanıyor. 

Yapılması planlanan sınavlar ertelendi

Ayrıca deprem bölgesinde olan öğrencilerle ilgili birimlerin irtibat kurması kararı alındı. 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren yapılması gereken bütünleme ve lisansüstü eğitim programlarına giriş sınavları olağanüstü durum nedeniyle 20-21-22 Şubat 2023 tarihlerinde gerçekleştirilmek üzere ertelendi. İhtiyaç duyan öğrencilerimiz afet.bilgi@omu.edu.tr adresi aracılığıyla Rektörlüğümüze ulaşmaya davet ediyoruz.

X
Secure Login

This login is SSL protected