MENU

OMÜ Arama Kurtarma Takımı Osmaniye’de Görevlendirildi
06 February 2023, Monday - 14:00
Updated: 08 February 2023, Wednesday - 13:05
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, meydana gelebilecek her türlü afetin, arama kurtarma çalışmalarında yer almak üzere öğrenci, personel ve gönüllülerin katılımıyla kurulan OMÜ Arama Kurtarma Takımı üyeleriyle bir araya geldi.

Görüşmenin ardından 9 kişilik OMÜ Arama Kurtarma Takımı’nın Osmaniye deprem bölgesinde görevlendirilmesine karar verildi. Takım hazırlıklarını tamamladıktan sonra yola çıktı.

OMÜ Arama Kurtarma Takımı Merkezinde gerçekleşen görüşmeye; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı ile takım üyeleri katıldı.

Görüşmede Rektör Ünal, daha önce Samsun AFAD İl Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerde takım üyelerinin olası afet durumlarında hayat kurtaracak bilgi ve yöntemi uygulamalı olarak öğrenerek deneyim kazandıklarına dikkat çekti.

“Vatandaşlarımızın yanındayız”

Afetin öncesinde ve sonrasında uygulanması gereken korunma yöntemlerini takım üyelerinin öğrendiğini belirten Prof. Dr. Yavuz Ünal, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Rektör Ünal, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerimizde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Yapılacak arama kurtarma faaliyetleri ve yardımlarda devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. OMÜ Arama Kurtarma Takımı’nı Osmaniye deprem bölgesinde görevlendirdik. Hazırlıkların ardından yola çıktılar. Kendilerine arama kurtarma çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected