MENU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay OMÜ’de Gönül Coğrafyası Programına Katıldı
02 February 2023, Thursday - 11:13
Updated: 08 February 2023, Wednesday - 14:35
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Temaslarda bulunmak için Samsun'a gelen, ilk olarak Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AK Parti Samsun İl Başkanlığı Teşkilat buluşmasına katılımının ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kampüsünde bulunan Münevver Ayaşlı Kız Öğrenci Yurdu'nda Gönül Coğrafyası 7.Tematik Kış Kampına iştirak etti.

Gönül Coğrafyası 7. Tematik Kış Kampı kapsamında gerçekleşen programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ak Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları  Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır ve Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, Ak Parti İl Başkanı Av. Ersan Aksu ve Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci katıldı.

Gönül Coğrafyasındaki gençleri Türkiye'deki akranları ile bir araya getirmek ve Türk kültürünü yakından tanıtmak amacıyla düzenlenen program da Fuat Oktay uluslararası öğrencilerle bir araya geldi. Yemekle başlayan programa atölye etkinlikleri farkındalık kattı. Kampta farklı üniversitelerde okuyan 34 ülkeden uluslararası öğrenciler “Gönül Coğrafyası” teması adı altında bir araya getirildi. Öğrencilere gönül coğrafyalarımız hakkında genel kısa bir değerlendirme yapan Fuat Oktay sonrasında sözü onlara bıraktı. Öğrenciler, sorularıyla ve temennileriyle programın zenginleşmesini sağladılar. Öğrenciler kendi sorunlarının yanısıra başka insanların sorunlarına da değinmeleri dikkat çekti. Örneğin Bangladeş’ten gelen bir öğrenci, Mymanmar’daki katliamdan kaçarak Bangladeş’e sığınan ve zor şartlarda yaşayan insanların dramını anlatarak Türkiye’nin onlara da dokunması, yaşam koşullarının iyileştirilmesi için bir şeyler yapılması gerektiğinden söz ederken, Kırgızistanlı bir öğrenci Türkiye’de kendisinin misafir olmasına rağmen Suriyeli bir çocuğun hayatına nasıl dokunduğunu anlattı. Sudanlı, Somalili, Afganistanlı, Moğolistanlı, Suriyeli, Azerbaycanlı, Kırgızistanlı vs. öğrenciler hem kendi tecrübe ve kazanımlarından söz ettiler hem de karşılaştıkları oturum izni, çalışma izni, telefon kullanımı gibi sorunlarını Cumhurbaşkanı yardımcısı ile paylaştılar. Ayrıca toplantıda öğrenciler çevre sorunlarından da söz ederek Türkiye’nin yaptığı faaliyetlerin önemine değindiler. Çevre konusunda ülkemizde yapılanlar hakkında kısaca bilgi veren Fuat Oktay, bu noktada sözü Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’a söz verdi. Tekkeköy Gençlik Merkezi müzik topluluğunun seslendirdiği ezgilerle program devam etti.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Fuat Oktay, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’la temaslarda bulunmasının ardından program sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected