MENU

İşitme Engellilere Yönelik Ders Materyali Tasarlama Eğitimi Başarıyla Tamamlandı
02 February 2023, Thursday - 14:00
Updated: 08 February 2023, Wednesday - 14:45
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Ergun yürütücülüğünde gerçekleştirilen ‘Fen Bilimleri Öğretmenlerinin İşitme Engellilere Yönelik Ders Materyali Tasarlama Eğitimi’ başarıyla tamamlandı.

23-27 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleşen eğitimde; proje uzmanları olarak Anadolu Üniversitesinden Prof. Dr. Zerrin Turan ile OMÜ’den Dr. Öğretim Üyesi Hakan Metin de yer aldı.

Kılavuz kitap hazırlandı

TÜBİTAK tarafından Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları çerçevesinde ilk defa çağrıya çıkılan proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Mustafa Ergun, “Fen Bilimleri öğretmenlerine yönelik projede işitme engelli öğrencilere yönelik ders materyali tasarlanması için gerekli bilgi, beceri ve tecrübelerin öğretmenlere uygulamalı olarak aktarılması amaçlandı. 13 eğitmen tarafından 5 gün boyunca bireyselleştirilmiş eğitim planı hazırlamak için gerekli bilgiler aktarılarak projenin son günün de fen bilimleri öğretmenlerine kılavuz kitap hazırlanarak projenin yaygın etkisi artırılması hedeflendi.” dedi.

24 fen bilimleri öğretmeni eğitim aldı

Doç. Dr. Mustafa Ergun, “Projeye ülkemizin farklı bölgelerinde görev yapan 24 fen bilimleri öğretmeni katıldı. Eğitim kapsamında işitme kaybı türleri ve işitmeye yardımcı teknolojiler, işitme engelli öğrencilerin eğitimleri, bireyselleştirilmiş eğitim ve öğretim programının hazırlanması, teknoloji destekli dijital ders materyalinin uygulaması, öğrencilere fen öğretimi yönteme ve teknikleri ile Türk işaret dili hakkında bilgi ve beceriler kazandırıldı.” ifadelerini kullandı.

Eğitim sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Başoğlu tarafından eğitmen ve katılımcı öğretmenlere teşekkür ve katılım belgeleri takdim edildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected