MENU

OMÜ’de Kanserle İlgili Proje TÜBİTAK 1002-A Destek Programı’nda
05 January 2023, Thursday - 17:55
Updated: 13 March 2023, Monday - 21:58
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli ve aynı zamanda doktora öğrencisi Ayhan Aydın’ın doktora tezi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) 1002-A Destek Programı’na dâhil edildi.

Ayhan Aydın’ın, mühendislik alanında kanser hastalığına yönelik doktora tezi kapsamındaki “Derin Öğrenme Yaklaşımları Kullanılarak Kemik Dokusu Üzerindeki Kanserin Tespiti ve Sınıflandırılması” adlı proje, TÜBİTAK 1002-A Destek Programı’na alınarak desteklenmeye değer görüldü.

Projede OMÜ Tıp Fakültesinden 2, Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden de 1 akademisyen var

Yürütücülüğünü Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Caner Özcan’ın üstlendiği projede; OMÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünden Prof. Dr. Ferhat Say araştırmacı, aynı Bölümden Dr. Şafak Aydın da bursiyer olarak görev alıyor.

12 ayda tamamlanması öngörülmekte

Proje; direk grafi (x-ray) yoluyla kemik dokusu üzerinde oluşacak kanseri ve bunun sınıflandırılmasını, geliştirilecek zeki yazılım sayesinde tespit etmeyi amaçlıyor. Veri toplama ve veri analizi işlemlerinin ardından yazılım geliştirme ile projenin 12 aylık bir süre içinde tamamlanması öngörülmekte.

X
Secure Login

This login is SSL protected