MENU

OMÜ’den Sağlıkta Hizmet Kalitesinin Güçlendirilmesi ve Nitelikli İnsan Kaynağı Yetiştirilmesine Yönelik İş Birliği
11 January 2023, Wednesday - 16:55
Updated: 11 January 2023, Wednesday - 16:55
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Samsun Valiliği himayelerinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında bilimsel araştırma, sağlıkta hizmet kalitesinin güçlendirilmesi ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi amacıyla dört yıl geçerli olacak iş birliği protokolü imzalandı.

Samsun Valiliğinde gerçekleşen törende; Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, protokol metnine imza attı.

Proje ve eğitim faaliyetleri yürütülecek

İki kurum arasındaki iş birliği ile OMÜ’nün sağlıkla ilgili araştırma, uygulama ve eğitim birimleri ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında ortak çalışmalar yapmak, proje ve eğitim faaliyetleri yürütmek, tecrübe, fiziki ve teknolojik imkân paylaşımında bulunmak amaçlanıyor. Protokolle sağlık personellerinin mesleğe yönelik niteliği arttırmak, bilimsel araştırma kapasitesi kazanmasını ve mesleki hizmet kalitesinin geliştirilmesini sağlamak planlanıyor.

Personeller lisansüstü eğitim programlarına teşvik edilecek

İmzalanan protokolle; İl Sağlık Müdürlüğü ve Müdürlüğe bağlı kamu sağlık tesislerinde görev yapan tüm personelin eğitiminin niteliği ile ilgili, öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, akademisyenlerin desteğiyle lisansüstü eğitim programları ve planlı başka çalışmalar yürütmek hedefleniyor. 

Ortak bilimsel araştırmalar yapılmasına katkı sağlayacak

Protokolle; OMÜ akademisyenlerinin çalışmalarını yürütürken kamu sağlık tesislerini uygulama alanı olarak değerlendirebilmelerine imkân sağlayarak, teorik çalışmalarla uygulamalar arasında iş birliği yapmak; böylelikle sağlık hizmeti sunumunu güçlendirmek isteniliyor. Ayrıca sağlık personelinin akademisyenlerle iş birliği yaparak ulusal ve uluslararası projeler yürütülmesini ve ortak bilimsel araştırmalar yapılmasına katkı sağlaması da protokolün amaçları arasında yer alıyor.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, protokolün her iki kuruma ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle tamamlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected