MENU

OMÜ Yöneticilerine Liderlik Eğitimi Verildi
19 December 2022, Monday - 20:29
Updated: 19 December 2022, Monday - 20:29
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Personel Daire Başkanlığı tarafından hizmet içi eğitimi programı kapsamında Fakülte/Yüksekokul/MYO sekreterlerine yönelik ‘Liderlik Eğitimi’ (Yönetici Yetkinliğinin Artırılması ve Bilgi Tazeleme) verildi.

Öğrenci Yaşam Merkezi Protokol Yemek Salonunda 2 günlük olarak yapılan eğitime 32 kişi katıldı. Eğitimlerde hizmet içi eğitim öncesi ve sonrası mini testleri uygulanmış olup eğitim sonunda da eğitimin değerlendirme anketleri yapıldı.

Hizmet içi eğitim planı kapsamında yöneticilik görevi yapan personelin yetkinliğinin arttırılması hedeflenen eğitimde; yöneticilere liderlik anlayışı, aidiyet ve işbirliği kültürü konularına yönelik bilgilendirme yapılması, iş akış sürecinde yapılan hataların örnekler ve uygulamalar ile minimize edilmesi düşünülerek eğitim içeriği oluşturuldu.

Yönetici pozisyonunda görev yapan Fakülte/Yüksekokul/MYO sekreterlerinin motivasyon ve yetkinliğinin arttırılması amacıyla düzenlenen eğitimde; iş akış süreci hakkında bilgi tazelenirken aynı zamanda kişisel gelişime yönelik eğitim konularına da değinildi.

Yöneticilere verilen eğitimler

Öğrenci İşleri Sürecinde Uygulama Örneklerini Öğrenci İşleri Daire Başkanı Musa Akyüz ve Zuhal Emiroğlu; Mali İşlemler Süreci ve Uygulama Örneklerini Strateji Daire Başkanlığından Şube Müdürü Metin Gül ve Araştırmacı Osman Doğan; Personel İşleri Süreci Uygulama Örneklerini Personel Daire Başkanı Ömer Çilce; Satın Alma Sürecini İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürleri Murat Yalçın ve Kadir Keleşoğlu; Taşınır İşlemleri Süreci ve Uygulama Örneklerini İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Personeli Ümit Şenoğlu ve Şenay Yılmaz; Disiplin Hukukunu Avukat Hilal Taş Ergenekon; Resmi Yazışmalarda Yapılan Sık Hatalar ve Geçici Görevlendirme İşlemleri eğitim konularını ise Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çayıroğlu verdi.

Kişisel gelişim kapsamında verilen eğitim konularında ise Protokol Yönetimini Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan, Kurum İçi İlişkiler ve Etkili İletişim ile Çatışma, Öfke ve Stres Yönetimini İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüde Nur Erdem tarafından bilgilendirme yapıldı.

Eğitim hatıra fotoğrafı çekilmesi ve katılımcılara teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected