MENU

OMÜ’de Öğretmenler Günü Karma Sergisi Düzenlendi
28 November 2022, Monday - 15:52
Updated: 28 November 2022, Monday - 15:52
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen karma sergiye sanatseverler büyük beğeni gösterdi.

Eğitim Fakültesi Sergi Salonundaki açılışa; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Damla Bulut, Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Türker, idari personel, öğrenciler ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Sergi; öğretim elemanları Prof. Dr. Sevgi Koyuncu, Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Prof. Dr. Çağatay Karahan, Doç. Dr. Benan Çokokumuş, Doç. Dr. Sena Sengir, Doç. Dr. Selma Karaahmet Balcı, Öğr. Gör. Atanur Sevim, Öğr. Gör. Murat Ağçiçek, Öğr. Gör. Ramazan Tilki, Arş. Gör. Eyüp Koçak ve çok sayıda öğrencinin katkılarıyla düzenlendi. 

Dekan Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, serginin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılımlarıyla gelenekselleşen sergilerini düzenlediklerini söyleyen Öğretim Görevlisi Murat Ağçiçek de sergilerinin geniş bir katılımla açıldığına dikkat çekti. Emekli Öğretim Üyesi Prof. Ali Boğa ise konuşmasında “Sanat Eğitiminin, genel eğitim öğretim içinde bir duvarın içindeki tuğlaların harcı gibidir. Bu harç olmazsa o tuğlalar birbirine yapışmayınca ayakta durmaz. Sanat eğitiminin asıl amacının kişinin yaratıcılığını geliştirmek olduğunu, sanat eğitiminin bunun gelişmesine katkı yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

Sergide; resim, heykel, seramik, fotoğraf, baskı ve afiş alanlarında toplam 47 yapıt sanatseverle buluşturuldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected