MENU

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi
28 November 2022, Monday - 15:49
Updated: 28 November 2022, Monday - 15:49
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi birinci sınıf öğrencileri 2022-2023 eğitim öğretim yılında düzenlenen ‘Önlük Takdim Töreni’nde meslekleriyle özdeşleşen beyaz önlüklerini giydi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Özkan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Emine Şen Tunç, Prof. Dr. Mehmet Cihan Bereket, Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Övgü Tunç Eyüpoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

“Bu mesleği yaparken fedakâr olmalısınız”

Törende konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, “Beyaz önlüğü giydiğiniz zaman kendinizi çok farklı hissedeceksiniz. Beyaz önlük; temizliğin, aklın, dürüstlüğün, şefkatin ve fedakârlığın bir sembolüdür. Önlüğü giydikten sonra bu mesleği yapacak bilinçte ve fedakârlıkta olmalısınız. Koşullar ne olursa olsun her zaman mesleğinize, önlüğünüze sahip çıkın.” diye konuştu.

“Kalite standartlarını yakalamış bir fakülteyiz”

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Özkan, “Her biriniz fakültemize aklınızı doğru kullanarak önemli bir başarı kazanarak geldiniz. Aklı işleyip doğru kullanıldığında değerlidir. Her şey akla akıl ise eğitime muhtaçtır. Eğitimin en önemli amacı aklını doğru kullanmayı öğrenmektir. Diş hekimliği fakülteleri hekim adaylarının sadece teorik bilgilerin aktarıldığı, uygulamaya yönelik becerilerin kazanıldığı bir mesleki yüksekokul değil aynı zamanda üst düzeyde bilimsel bilgi ve becerinin yanı sıra mesleki değerler sisteminin de aktarıldığı üniversite yapısında eğitim kurumlarıdır. Bu kurumlara yüklenen misyon bilimsel bilginin kazandırılması kadar kazanılan bilgilerin hangi amaca yönelik hangi araçlarla nasıl kullanılacağı ve bunun doğru iletişim tekniği ile hastaya aktarılmasını da kapsar. OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi ulusal ve uluslararası platformda belirli bir eğitim kalite standardını yakalamış, akreditasyonunu tamamlamış, daima güncel bilgi ve bilimi öğrencilerine sunan ahlaki ve zihinsel öğrenme eğitimi önceleyen bir vizyona hareket etmektedir. Hekimlik bilgi duygusal zeka beceri ve yetkinlik gerektirir. Diş hekimliği eğitimi bir yönüyle usta çırak ilişkisidir. Sıradan bir öğretmen anlatır, iyi bir öğretmen açıklar, yetenekli bir öğretmen yapar ve gösterir büyük bir öğretmen ise esin kaynağı olur alanlarında çok yetkin donanımlı tecrübeli hocalara sahipsiniz.” dedi.

“Beyaz önlük insana sevginin temsilidir”

Dekan Özkan, “Bugün beyaz önlüklerini giyerek yeni bir hayata başlayacaksınız. Beyaz önlük hekimlik mesleği için dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, sırdaş olmanın, aydınlığın, asaletin, saflığın, alçak gönüllü olmanın, sorumluluğun ve din dil ırk ayrımcılığı yapmadan tüm insanlara hizmet aşkın bir sembolüdür. Beyaz önlüğün temsil ettiği değerlerin temel taşı ise insan sevgisidir. Sevgili öğrenciler bugün giyeceğiniz beyaz önlüklerini gururla taşımak için hekimlik mesleğinin haysiyetini her şeyin üzerinde tutun, değersizleştirme gördüğünüzde her türlü etik ve deontoloji değeri temel alarak tekrar ayağa kaldırıp yüceltin. Beyaz en kolay kirlenen renktir, lekelenme eski haline dönmesini neredeyse imkansız olduğunu bilerek hareket edin.” diyerek konuşmasını sonlanırdı.

“Samsun Diş Hekimleri Odası olarak arkanızdayız”

Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Övgü Tunç Eyüpoğlu ise “İnsanın hayalini kurduğu hayatı yaşaması için seçtiği meslek severek yaptığı bir iş oldukça önem taşımakta. Ailelerin harcadığı emekler sundukları maddi olanaklar ve öğrenci kardeşlerimizin gösterdiği gayretle buralara gelinmektedir. Bu emeklerin sonucunda eminim bütün meslektaş adaylarımız istedikleri yerlere gelecekler. Bunun için çok çalışmaya devam edip hedefler koyacaklar. Biz Samsun Diş Hekimleri Odası olarak elimizden geldiğince onların yanında yer almaya ve destek olmaya çalışacağız. Ülkemizde artan fakülte sayısı ve kontrolsüzce artan diş hekimi sayısı mesleğimizin geleceği açısından bizi endişelendirmekte. Sizler OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi gibi köklü ve nitelikli bir kurumda olduğumuz için oldukça şanslısınız. Bu şansı en iyi şekilde kullanarak Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde meslek etiğine ve kurallarına uygun davranan başarılı bir diş hekimi birey olmanızı temenni ederim.” diye konuştu.

Konuşmamaların ardından Rektör Yardımcı Prof. Dr. Mahmut Başoğlu fakülteye birincilikle yerleşen öğrenciye beyaz önlüğünü takdim etti. Birinci sınıf öğrencilerinin beyaz önlük töreni akademisyenlerin takdimiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected