MENU

Mühendislik Fakültesi Akademisyeni Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Birincilik Ödülünü Bakan Varank’ın Elinden Aldı
23 Aralık 2022, Cuma - 21:01
Güncelleme: 29 Aralık 2022, Perşembe - 09:57
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, işletmelerin verimlilik çalışmalarını teşvik etmek amacıyla organize ettiği “8. Verimlilik Proje Ödülleri”nde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz’ün kurucusu olduğu MERTECH İleri Teknoloji Malzemeleri AŞ birincilik ödülüne layık görüldü.

Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz’ün yürütücüsü olduğu TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişimci Programı kapsamında tamamlanan “Savunma Sanayii Uygulamalarına Yönelik Atık Alüminyumdan Yeni Nesil Hibrit Kompozit Köpük Üretimi” başlıklı proje, etki değeri yüksek çıktılarından dolayı “Mikro ve Küçük Ölçekli İşletmeler” kategorisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından birincilikle ödüllendirilerek “Verimlilik Ödüllü İşletme Belgesi” almaya değer görüldü.

Aydın Ticaret Odasında düzenlenen ödül töreninde, OMÜ’lü akademisyen Doç. Dr. Gürbüz’e, firmasına kazandırdığı ödülü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank takdim etti.

Ödüller 2014’ten bu yana veriliyor

“Verimlilik Proje Ödülleri”; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin rekabet gücünün arttırılmasına ve ekonominin verimlilik temelli, sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasına yönelik olarak sanayi ve hizmet sektörlerindeki işletmelerin uygulamış oldukları verimliliği arttırma projelerini teşvik etmek amacıyla 2014 yılından bu yana veriliyor.

“8. Verimlilik Proje Ödülleri” sayesinde verimlilik bilincinin ülke çapında yaygınlaştırılması, kurum ve kuruluşlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımın arttırılması, verimlilik konusunda yürütülen projelerin kamuoyuna duyurulması, uygulanmış projelerin sağladığı yararların tanıtılması ve verimliliği arttırma konusunda yürütülecek yeni projelerin teşvik edilmesi hedefliyor.

Yarışmalara hem özel sektör işletmeleri hem de kamu kurum ve kuruluşları başvuru yapabiliyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected