MENU

OMÜ ve Samsun Teknopark Solunum Güçlüğü Çeken Hastalar İçin Cihaz Geliştirdi
03 April 2020, Friday - 13:23
Updated: 19 June 2020, Friday - 14:18
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim ü yesi Dr. Fatih Çalışkan’ın acil serviste tespit ettiği ihtiyaç doğrultusunda, solunum güçlüğü çeken hastaların entübe edilmesinde kullanılan videolaringoskop cihazı, Samsun Teknoparkın katkılarıyla üretildi.

Cihazın teknik tasarımı konusunda Elektrik-Elektronik Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Selim Aras, Endüstri Mühendisliği Dr. Öğr.  Üyesi Naci Murat ve tasarımcı Ufuk Karabey’in de içerisinde bulunduğu çalışma ekibi, videolaringoskop cihazının en uygun tasarımını Samsun Teknopark Prototip Atölyesi’nde geliştirdi.

“Amacımız videolaringoskop cihazının yerli ve millî olarak üretilmesi” 

Amaçlarının videolaringoskop cihazının yerli ve millî olarak üretilmesi olduğunu belirten Çalışkan "Piyasada 30 bin TL değerinde olan videolaringoskop cihazının, daha uygun maliyet ve geliştirilmiş özellikleriyle hastanelerimizin ihtiyaçlarını karşılamasını istiyoruz." dedi.

Cihazın geliştirilmesine katkı sağlayan Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak ise teknoparkların varoluş sebeplerinin, bilim insanlarının buluşlarını hayata geçirmek olduğunu söyleyerek Samsun Teknopark Prototip Atölyesi’nin de Üniversite ve Samsun sanayisinin yenilikçi çalışmalarında her zaman destekçi olacağını belirtti.

X
Secure Login

This login is SSL protected