OMÜ Endüstri ile Harita Mühendisliği Bölümleri MÜDEK Çalıştayı’nda
24 Nisan 2018, Salı - 11:59
Güncelleme: 10 Temmuz 2018, Salı - 09:01

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği ile Harita Mühendisliği Bölümleri, 21 Nisan'da Ankara’da gerçekleştirilen MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Eğitim Çalıştayı’na katıldı.

Öz değerlendirme raporu hazırlama süreci başta olmak üzere akreditasyon gerekliliklerini yerine getirmek üzere yoğun bir şekilde çalışan Endüstri ve Harita Mühendisliği Bölümlerinin bu kapsamda yer aldığı çalıştaya; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yasemin Şişman, Harita Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Sebahattin Bektaş ve Doç. Dr. Aziz Şişman ile Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Sermin Elevli ve Dr. Öğr. Üyesi Aslı Çalış Boyacı katıldı.

Prof. Dr. Müjgan Çulfaz ve Prof. Dr. Bülent E. Platin’in yanı sıra Mühendislik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. A. Bülent Özgüler’in de hazır bulunduğu çalıştayda; "MÜDEK Akreditasyonu İle İlgili Temel Kavramlar", "MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri ve Anlamları", "Eğitim Amaçları, Program Çıktıları Ve Sürekli İyileştirme Yaklaşımları" konularında sunumlar yapılırken değerlendirme sürecinin ardından küçük gruplarda örnek olay çalışmaları gerçekleştirildi.