MENU

Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları Kazandırmada Oyun Temelli "Hayat Parkı" Etkinliği OMÜ’de gerçekleştirildi
18 Nisan 2024, Perşembe - 11:33
Güncelleme: 19 Nisan 2024, Cuma - 10:34
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

OMÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜBAM), OMÜ Vakfı Koleji 7. sınıf öğrencilerinden oluşan 39 kişilik bir grup eşliğinde özellikle bağımlılıktan korunmaya yönelik farkındalık kazanma ve bununla birlikte sağlıklı yaşam biçimi davranışları farkındalığı sağlamayı amaçlayan oyun temelli “Hayat Parkı” etkinliği gerçekleştirdi.

OMÜ Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen etkinliğe; OMÜBAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinden Doç. Dr. Oya Sevcan Orak, Dr. Öğr. Üyesi Özge İşeri ve Öğr. Gör. Uğur Kaçmaz, Prof. Dr. Kültegin Ögel ve ekibi, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

“Hayat Parkı” etkinliği, 12-14 yaş grubundaki çocuklarda farkındalık kazandırmayı hedefliyor. Bu amaçla etkinlik kapsamında Psikoloji ve Hemşirelik Bölümleri öğrencilerinden oluşan gönüllü ekip, önce oyunun temaları ve mesajları hakkında eğitici eğitim verdi. Ardından gönüllü üniversite öğrencilerinin yönetiminde 6 farklı masada çeşitli materyaller kullanılarak OMÜ Vakfı Koleji öğrencileriyle birlikte hem eğitici hem de eğlenceli etkinlik yapıldı.

Etkinlik boyunca öğrencilere doğru arkadaş seçimi, 'hayır' diyebilme becerisi, sigara ve alkol kullanımının beden üzerindeki olumsuz etkileri, stresle etkin baş etme yolları, ailenin hayatımızdaki önemi, hijyen alışkanlıkları ve egzersiz gibi birçok konuya dikkat çekildi. Program sürecinde bilgilendirici ve eğitici çalışmaların yanı sıra, oldukça eğlenceli anlar da yaşandı.

Etkinlik, geri bildirimlerin alınmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected