MENU

OMÜ Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Topluluğu Emekli Büyükelçiyle Bir Araya Geldi
15 Mayıs 2020, Cuma - 15:17
Güncelleme: 16 Mayıs 2020, Cumartesi - 03:55
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Topluluğu, emekli Büyükelçi Hulusi Kılıç ile online (çevrim içi) söyleşi gerçekleştirdi.

Meet üzerinden gerçekleşen etkinliğe; Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Batı, topluluk üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sözlerine kendisini tanıtarak başlayan emekli Büyükelçi Hulusi Kılıç, sırasıyla 2000 - 2005 yılları arasında Türkiye'nin Halep Başkonsolosluğu, 2005-2008 yılları arasında Dışişleri Bakanlığında elçilik, protokol genel müdür yardımcısı unvanıyla dönemin başbakanının protokol müdürlüğü, 2008 - 2012 yılları arasında Türkiye Bakü Büyükelçiliği, 2012 - 2016 yılları arasında Dışişleri Bakanlığında Afrika Genel Müdürlüğü, 2016 - 2018 döneminde Türkiye Kişinev Büyükelçiliği görevlerini icra ettiğini ve 2018 yılında emekli olduğunu belirtti.

Kılıç, internet üzerinden yapılan söyleşide Covid-19’un (koronavirüs) diplomatik görevler üzerindeki etkileri hakkındaki düşüncelerine ve Türk Cumhuriyetleri'nde yürütülen virüsle mücadele kapsamında uygulanan tedbirlere değindi. Nisan ayında Dünya Sağlık Örgütü - World Health Organization (WHO) Başkanı'nın katılımıyla gerçekleşen telekonferansta bulunduğunu belirten Kılıç, Türk Cumhuriyetleri'nin diğer ülkelerle birlikte yaptığı çalışmaları ve ilerleyen zamanlarda da kardeşlik çerçevesinde güzel işler yapılabileceğini öğrencilerle paylaştı.

Hukuk Fakültesi ve Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Topluluğu olarak ilk kez bir büyükelçi ile söyleşi yapmaktan dolayı şükranlarını sunan öğrenciler, Kılıç’a mesleklerini icra edebilecekleri alanlar hakkında sorular yöneltti. 

Soruları içtenlikle yanıtlayan Kılıç, Dışişleri Bakanlığına bağlı kurumlar bünyesinde öğrencilerin yönelebilecekleri meslekler hakkında bilgilendirmede bulundu ve kendileriyle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Emekli Büyükelçi Hulusi Kılıç, diploması alanında verdiği üstün hizmetinden dolayı Moldova ve Azerbaycan Cumhurbaşkanları tarafından en yüksek devlet madalyası ile ödüllendirildi. Ayrıca Gagauzya Başkanı da Kılıç’ı Başkanlık Madalyası ile taltif etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected