MENU

Azerbaycan Zafer Günü OMÜ’de Kutlandı
10 Kasım 2023, Cuma - 09:34
Güncelleme: 10 Kasım 2023, Cuma - 09:34
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Karabağ Zaferi’nin 3’üncü yıl dönümü Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre Merkezi’nde (AKM) düzenlenen etkinlikle hatırlandı.

Türkiye ve Azerbaycan Millî marşıyla başlayan etkinliğe;  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Olcay Bayraktar, öğrenciler ve konuklar katıldı.

“Bir Beden İki Can Türkiye-Azerbaycan”

OMÜ’deki Azerbaycanlı öğrencilerin ülke temsilcisi Mikayıl Müşfik, “Tarih boyunca Türkiye- Azerbaycan birbirimize yardım eli uzattık. Bize mücadelemizde Türkiye, diplomatik, siyasi, manevi destek yaptı. Biz Azerbaycan halkı olarak kardeş ülkemizin yaptığı desteğini unutmayız. Bir beden iki can, Türkiye- Azerbaycan.” ifadelerini kullandı.

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman da Azerbaycan ve Türkiye’nin dosttan öte kardeş olduğunu vurguladığı konuşmasında Türk dünyasının birlikteliğinin ve Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin önemine ve bu ilişkilerin Karabağ Zaferi’ndeki görünümlerine dikkat çekti.

Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, uluslararası öğrenciler arasında genel olarak tüm dünyadan öğrencilere ve Türk dünyasından öğrencilere verilen hizmetlerin özel olarak ise Azerbaycanlı öğrencilere verilen hizmetlerin önemini vurgularken nicelik ve nitelik olarak Azerbaycanlı öğrencilerin dikkat çektiğini belirtti. Kurşunoğlu, Karabağ zaferini hem acısıyla ve hem de zafer boyutuyla yürekten hissettiklerini sözlerine ekledi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren konuşmasında Azerbaycan ve Türkiye’nin tarihten gelen kader birliğinden bahsederken gençlerin millî bir şuurla yetişmesinin önemini vurguladı. Özellikle Filistin’de yaşananlara dikkat çeken Prof. Dr. Eren, medeniyet geliştirmenin yolları üzerinde durdu.

Azerbaycanlı öğrencilerin dans gösterisi, Karabağ savaşını anlatan kısa filmler ve Azerbaycan Millî şarkıları ile devam eden programda katılımcılara duygulu anlar yaşatıldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected