Tıp Fakültesinin Resim, Maket ve Poster Sergisi Açıldı
12 Mart 2020, Perşembe - 16:54
Güncelleme: 21 Ağustos 2020, Cuma - 21:33

Ondokuz Mayıs Üniversitesi  (OMÜ) Tıp Fakültesi, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, öğretim üyeleri ve öğrencilerin resim, maket ve poster çalışmalarından oluşan bir sergi düzenledi.

Tıp Fakültesi Dekanlığı Fuaye Alanında düzenlenen sergiyi Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Fatih Özkan ile birlikte gezerek akademisyenlerden ve öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Füsun Artıran İğde “Klinik döneme geçen öğrencilerimiz, danışman öğretim üyelerinin de yardımıyla ilk kez çalışma hipotezi geliştirip uygun veri toplama araçlarıyla topladıkları verileri değerlendirerek poster hazırladılar. Tıp Fakültesi Dekanlığına verdikleri destek için, öğrencilerimize de emekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Gençlerin çalışma hevesinin ve gözlerindeki parıltının geleceğe dair ümitlerini yükselttiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de “Akademisyenlerimizin el emeği, göz nuru çalışmalarını ve Tıp Fakültesi öğrencilerimizin proje üreterek hazırladığı poster çalışmalarını gördükçe, geleceğe dair ümitlerimiz bir kez daha yükseldi.” ifadelerini kullandı.

“Poster çalışmaları, ileride yapacağınız daha büyük çalışmalar için ciddi bir başlangıç”

Başarmak için çalışmak, çalışmak için de projenin şart olduğunu belirten Rektör Sait Bilgiç “Ülkemizin teknolojik gelişimi ve geleceği için gençlerimizin proje üretmeleri, içinde bulundukları iklimi anlamaları ve fikir üretebilmeleri şart. Bu bakımdan hazırladığınız bu poster çalışmaları, ileride yapacağınız daha büyük çalışmalar için ciddi bir başlangıç olacaktır. Hepinize, yoğunluğunuza rağmen verdiğiniz emek için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

OMÜ Tıp Fakültesinin, Türkiye’nin önemli fakültelerinden biri olduğunu kaydeden Rektör Bilgiç “Fakültemiz nice başarılı doktor ve bilim insanı yetiştirdi. Doktorluğunun ve bilim insanlığının yanında sanatçılığını da ön plana çıkan akademisyenlerimizi de bu sergide yer alan çalışmalarına baktığımızda görüyoruz. Onları da tebrik ediyor ve çalışmalarına devam etmelerini ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.

OMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Büyükalpelli’nin, hastalarını resmettiği çalışmaların bulunduğu sergide, Tıp Fakültesi öğrencilerinin de çeşitli temalarda yaptığı resimler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Yalçın’ın I. ve II. Dünya Savaşı temalı maket çalışmalarının da yer aldığı sergide, Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencilerinin, “Tıpta Profesyonellik” dersi kapsamında hazırladığı, belirli konularda yapılan araştırma sonuçlarını ve bilgileri içeren poster çalışmaları sergilendi.

Sergide Prof. Dr. Murat Yalçın, Rektör Sait Bilgiç’e “1916 Galiçya Cephesi Türk Hücum Kıtası”nın maketini hediye etti.

Sergi ziyaretinin sonunda Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, ilk üçe giren poster çalışmasını hazırlayan öğrencilere başarı belgesi ve “OMÜ Tıp Fakültesi” logolu tişört hediye etti.