Rektör Bilgiç Ataması Yapılan Akademisyenleri Ağırladı
17 Temmuz 2020, Cuma - 16:45
Güncelleme: 21 Ağustos 2020, Cuma - 21:32

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, doktor öğretim üyeliği kadrosuna atanan akademisyenleri Senato Salonu’nda ağırlayarak tebrik etti.

OMÜ’ye yeni katılan ve görevde yükselen akademisyenlerle bir araya gelmeyi, göreve başladığı tarihten itibaren önemsediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, bu sayede tanışma ve karşılıklı istekleri iletme imkânının doğduğunu belirtti.

Toplantıya katılan 10 akademisyenle tek tek tanışarak bölümleri, projeleri ve ilgi alanları hakkında bilgi alan Rektör Bilgiç, onların istek ve önerilerini dinledi.

“Göreviniz yaparken ve değerlendirme vasfınızı kullanırken adil olun”

Akademisyenlerinden görevlerini adil bir şekilde yapmaları için söz isteyen Rektör Sait Bilgiç şunları söyledi: “Görevinizi hakkıyla yerine getireceğinize inanıyor, Üniversitemize birçok katkı sunacağınızı düşünüyorum. Bu güne kadar geçen öğrencilik, asistanlık, doktora sürecini değerlendirilmeyle geçirdiniz. Bundan sonra ise değerlendirme vasfını da kazanmış oldunuz. Sizden isteğim, akademik hayatınızın ilerleyen süreçlerinde görevinizi yaparken ve değerlendirme vasfınızı kullanırken adil olmanız. Bu çok önemli bir şey. Kendinize adil davranılmadığında ne hissettiyseniz sizden etkilenen tarafların da benzer şeyleri hissetmesi kaçınılmaz. Adalet her şeyin başı. Adil olmadığımız takdirde en büyük günahı ve vebali almış oluruz.”

“2019 yılında 500 akademisyenimiz OMÜ-TTO’nun proje eğitimlerinden faydalandı”

Üniversitelerin gelişerek güçlenebilmesi için dış kaynaklı projelere ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Rektör Bilgiç “Üniversitemiz insan kaynağı ve fiziki imkânlar konusunda oldukça iyi durumda. Bütçemizden Ar-Ge çalışmalarına önemli bir kaynak ayırıyoruz. Bunun yanında akademisyenlerimiz dış kaynaklı projeler  hazırlayarak Üniversitemize katkıda bulunabilirler. Proje hazırlamak belli bir birikime dayanıyor. Bu nedenle Teknoloji Transfer Ofisinde (OMÜ-TTO) genç ve uzman bir ekip istihdam ettik. Burada hem teorik ve uygulamalı proje hazırlama eğitimi veriliyor hem de isteyenlere projenin hazırlanma safhasında destek veriliyor. 2019 yılı itibarıyla 500 akademisyenimiz bu eğitimlerden yararlandı.” dedi.

Dış kaynaklı bir projenin üniversitede hayat bularak bilgi ve teknolojiye dönüşen sonuçlar ortaya çıkarabileceğine işaret eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Bu nedenle sizden ikinci isteğim dış kaynaklı proje üretmenizdir.” diye konuştu.

Toplantı; akademisyenlerin kendilerini tanıtarak görüş, istek ve temennilerini Rektör Bilgiç’le paylaşmasının ardından sona erdi.

Yeni Atanan Öğretim Üyeleri Şu İsimlerden Oluşuyor:

Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Okuyucu - Tıp Fakültesi - İç hastalıkları Anabilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi İlkay Çamlıdağ - Tıp Fakültesi - Radyoloji Anabilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi Fırat Yerlikaya - Fen Edebiyat Fakültesi - Matematiğin Temelleri ve Matematik Lojik Anabilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi Bilgen Özcan Coşkunsoy - Eğitim Fakültesi - Müzik Eğitimi Anasanat Dalı

Dr. Öğr. Üyesi Taner Şahin - Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi - Ticaret Hukuku Anabilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Ertaş Öztürk - Sağlık Bilimleri Fakültesi - Beslenme Bilimleri Anabilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi Mine Pekesen Kurtça - Sağlık Bilimleri Fakültesi - Ortez-Protez Anabilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Faruk Çeçen - İletişim Fakültesi - Gazetecilik Anabilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi Hasan Tahsin Selçuk - Mimarlık Fakültesi - Mimarlık Anabilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi Sümeyye Aydın - İlahiyat Fakültesi - Din Sosyolojisi Anabilim Dalı