Türkiye’de Yüksek Din Öğretimi Temalı Çalıştayın Kitabı Rektör Bilgiç’e Takdim Edildi
28 Ocak 2020, Salı - 22:04
Güncelleme: 28 Ocak 2020, Salı - 22:04

18 – 19 Nisan 2019 tarihleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye’de Yüksek Din Öğretimi” konulu çalıştayda sunulan bildiriler kitap hâline getirildi.

Bu kapsamda söz konusu kitabın editörlüğünü yapan OMÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. İbrahim Turan ve Doç. Dr. Faruk Sancar, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret ederek kitabı kendisine takdim ettiler.

Rektörlük makamında Rektör Bilgiç’le bir araya gelen Doç. Dr. İbrahim Turan ve Doç. Dr. Faruk Sancar, içeriğini Türkiye’deki din öğretiminde 'kurumsallaşma', 'sorunlar' ve 'beklentiler'in oluşturduğu kitabı akademik camiaya kazandırmaktan duydukları mutluluğu ifade ederken verdikleri destek ve katkıdan ötürü Rektör Bilgiç ve üst yönetime şükranlarını sundular. Ziyarette yanı sıra Doç. Dr. İbrahim Turan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bayramali Nazıroğlu ile editörlüğünü üstlendiği “Din Eğitimi” adlı kitabı da Rektör Bilgiç’e hediye etti.

OMÜ’nün geçen yıl önemli bir çalıştayı başarıyla kotardığını belirten Rektör Bilgiç ise kitabın akademik hayatta yetkin bir kaynak olacağını ve ele alınan konularla önemli bir referans işlevi göreceğini kaydederek başta Doç. Dr. Turan ve Doç. Dr. Sancar olmak üzere emeği geçen bütün akademisyenleri tebrik edip kendilerine teşekkürlerini iletti.

“Türkiye’de Yüksek Din Öğretimi” çalıştayı, eski Diyanet İşleri Başkanları Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu, Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katılımlarıyla 18 – 19 Nisan 2019 tarihlerinde OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmişti.