4. Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri Konferansı Sona Erdi
13 Eylül 2019, Cuma - 17:36
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 12:22

Türkiye ve farklı ülke üniversitelerinden gelen akademisyenlerin katılımıyla başlayan Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri Konferansı (UBMK '19), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uzaktan Eğitim Merkezinde (UZEM) yapılan oturumların ardından sona erdi.

Konferansın kapanışında bir teşekkür konuşması yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç "Sizleri Üniversitemizde görmekten çok mutlu oldum. OMÜ, Türkiye’nin önemli bir üniversitesi ki bu öneminin bir sebebi de adından geliyor. Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a adım atarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşuna ve kuruluşuna giden yolu açtı. Bugün bağımsız bir devletin bayrağı altında yaşıyorsak bunu o gün Samsun’da başlayan Millî Mücadele'nin başarıyla sonuçlanmasına borçluyuz. Bu sebeple başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz ve kahramanlarımızı minnetle yâd ediyorum. Allah onlardan razı olsun." dedi.

“İleri teknoloji üretiminde söz sahibi olabilmek için dayanağımız sizlersiniz”

Bağımsız bir devlet olarak yolumuza devam etmenin en önemli gereklerinden birinin ekonomi olduğunu vurgulayan Rektör Sait Bilgiç şöyle devam etti: "Bir diğer önemli unsur da üretim. Özellikle ileri teknoloji ürünlerinin üretiminde söz sahibi olabilmek. Bunu sağlamak için de en önemli dayanağımız iyi beyinler yani sizlersiniz. Sizlerin üreteceği bilgi ve teknoloji sayesinde bunu başaracağız. Bu sebeple bu tür konferans ve kongreleri fazlasıyla önemsiyoruz. Geleceğe daha güvenli yürümek için bilimin gücüne inanmak ve onun gereğini yerine getirmek gerekiyor. Üniversiteler de bu açıdan en büyük rolü üstlenmiş kurumlardır. Baktığınızda, gelişmiş tüm ülkelerin istisnasız çok güçlü üniversiteleri ve bu üniversitelerin yetiştirdiği ileri teknoloji üreten uzmanları var. Sizlerin de iyi bildiği gibi bizim de bu süreci çok iyi yönetmemiz gerek. Azıcık geri kalmamız ulaşılamayacak mesafelerin açılmasına sebep oluyor. Bunun farkında olan akademisyenler olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüz de inşallah çalışmalarını daha üst düzeye çıkararak bu alanda Türkiye’de ve dünyada ses getirecek çalışmaların merkezi olacaktır."

OMÜ’nün, Samsun’un iyi imkânlara sahip bir üniversitesi olduğuna vurgu yapan Rektör Bilgiç "Umarım konferans süresince Samsun’da iyi vakit geçirmişsinizdir. Sizleri yeniden şehrimizde ve OMÜ’de ağırlamayı çok isteriz. Burada verdiğiniz emeğin, ileride yapacağınız çalışmalara kaynaklık etmesini umuyorum. Hepinize katılımınız ve çabanız için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Rektör Sait Bilgiç’in konuşmasının ardından 5 uzman konuşmacının yer aldığı ve 153 bildirinin sunulduğu Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri Konferansı'nın (UBMK '19) kapanışı gerçekleşti.