15 Temmuz Şehitleri için Yürüyüp Nöbet Tuttular
15 Temmuz 2019, Pazartesi - 22:24
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:03

Samsun'da, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla binlerce vatandaş şehitler için Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde Samsun'da çeşitli programlar gerçekleştirildi.

Samsun Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen programlar kapsamında Vali Osman Kaymak, protokol üyeleri ve binlerce vatandaşın katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Cumhuriyet meydanına kadar yürüdüler

İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde başlayan yürüyüş boyunca binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayrakları ve dövizlerle çeşitli sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından etkinlikler çeşitli programlarla devam etti.

Yürüyüşe Vali Osman Kaymak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Samsun'da demokrasi nöbeti

15 Temmuz direnişinin 3. yılında Samsun halkı ve protokol üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti tuttu.