Devlet Konservatuvarında Çok Özel Ezgiler Yankılandı
24 Mayıs 2019, Cuma - 14:42
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 14:39

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Ana Sanat Dalı Müzikte Yolculuk Programı öğrencileri tarafından hazırlanan Oda Müziği-2 ve Repertuvar-2 Konseri, OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konserde; Mozart, Saens, Rachmaninov, Massanet, Ravel, Schubert, Frolov, Ada, Shchedrin gibi önemli bestecilerin eserleri icra edilirken, halk ozanı Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsü piyano ve soprano eşliğinde, üç türk halk ezgisi de Y.Yalçın’ın düzenlemesiyle flüt, keman ve piyano eşliğinde seslendirildi.

Konser programı; Doç. Dr. Seyhan Bulut (ney), Öğr. Gör. Cüneyt Alanbay (bas), Öğr. Gör. Ayşegül Keleşler Gümüş (soprano), Kültür Bakanlığı sanatçıları Ayça Arın (ney), Yusuf Tenşi (keman) ve Anna Tarakanova tarafından gerçekleştirildi. Konserde yer alan izleyiciler, programı ilgiyle takip etti.