"Gençlerin Diliyle Hz. Peygamber’in Yetiştirdiği Gençlik"
29 Kasım 2018, Perşembe - 14:40
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 09:49

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından Mevlid-i Nebi haftası kapsamında, "Gençlerin Diliyle Hz. Peygamber’in Yetiştirdiği Gençlik" adlı panel gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele; Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Batuk, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Hz. Ali’nin ilmi ve cesareti vurgulandı

Mevlid-i Nebi haftasının bu yılki "Peygamberimiz ve Gençlik" ana temasını daha iyi vurgulayacakları düşünülerek, mikrofon İlahiyat Fakültesi öğrencilerine bırakıldı. Araştırma Görevlisi Merve Ar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, ilk olarak 4. sınıf öğrencisi Abdülkadir Gülünay "İlim ve Cesaret Timsali Hz. Ali" adlı sunumuyla kürsüde yerini aldı. Özellikle eğitim-öğretim hayatının içerisinde birer ilim talebesi olan öğrenciler için Hz. Ali’nin ilmi ve cesaretini vurgulayan Gülünay "Bizlerin de Hz. Ali’nin ahlakını günümüze taşımamız gerektiği düşünüyorum." dedi.

Musab b. Ümeyr konuşuldu

“Bir Nefeste Bin Nefeslik Ömür: Musab b. Ümeyr” adlı konuşmasıyla yine son sınıf öğrencilerinden Mustafa Cemallıoğlu ise genç sahabeler arasında en az Hz. Ali kadar önemli bir yere sahip olan Musab b. Ümeyr’in, davası için nelerden vazgeçtiğinden ve zamanın şartlarına göre aynı sorumlulukla nelerden vazgeçilmesi gerektiğinden bahsetti.

Kadın sahabelerin özellikleri anlatıldı

Son olarak Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku Anabilim Dalında yüksek lisans öğrencisi olan Sümeyra Bayramoğlu "Genç Hanım Sahabeler" başlıklı konuşmasında Hz. Peygamber dönemindeki genç kadın sahabelerin hayatlarından kesitler sundu. Bayramoğlu, kadın sahabelerin toplumdan ve hayattan uzak bir yaşantı sürmediklerini, bilakis hayatın içinde kalarak İslam toplumunun gelişmesine katkıda bulunduklarını söyledi. Ayrıca genç kadın sahabelerin, zabıtalık görevine varana kadar toplumsal alandaki pek çok mesleği rahatlıkla icra ettiklerini örnekleriyle anlatan Bayramoğlu, onların hem sosyal hem de iş hayatında son derece aktif olup, ahlaki manada da örnek bir yaşam ortaya koyduklarını vurguladı.

Etkinlik sonunda, panelistlere Dekan Prof. Dr. Cengiz Batuk tarafından fidan sertifikaları takdim edildi.