Samsun MYO Mezunları Diplomalarını Aldı
01 Haziran 2018, Cuma - 17:53
Güncelleme: 05 Haziran 2018, Salı - 08:55

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Meslek Yüksekokulu (MYO) 2017 – 2018 akademik yılı mezunları, yapılan törenle mezuniyetlerini kutladılar. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde 11 bölüm, 12 programdan yaklaşık 800 öğrenci mezun oldu.

Yoğun bir ilginin olduğu mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, yüksekokul müdürleri, akademisyenler, mezun aileleri ve yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, mezunlar adına söz alan okul birincisi Zehra Torun’un konuşmasıyla başladı. Mezun öğrenciler adına konuşan Zehra Torun sevincini ve gururunu tüm katılımcılarla paylaştı.

“Öğretim elemanlarımız ve veliler, bu gurur tablosunun mimarı sizlersiniz”

Ardından konuşmasını yapan Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener “Sevgili mezunlarımız bugünden itibaren yepyeni yaşam deneyimlerini içinde barındıran bir süreç başlıyor. Her şeyden önce bugün hak ettiğiniz diplomalar size aynı zamanda çok önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek, yeni bilgiler öğrenmek ve kendinizi sürekli olarak geliştirmek bu sorumlulukların başında geliyor. Sizlere emek veren ailelerinizi ve hocalarınızı unutmayın. Güzel duygu ve düşüncelerimizle sizleri uğurluyoruz. Tüm yaşantınızın sağlıklı, mutlu ve başarılı geçmesini diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Değerli öğretim elemanlarımız ve sevgili veliler, bu gurur tablosunun mimarı sizlersiniz hepinize teşekkür ediyorum. ”dedi.

“OMÜ ailesi olarak her zaman yanınızdayız”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ise 2008 – 2010 yılları arasında müdürlüğünü yaptığı Samsun MYO’nun kendisi için çok özel bir anlam taşıdığını ifade etti. Ceyhan "Sevgili öğrenciler mezun olduktan sonra öğrenmeye devam edin, yeniliklere açık olun. Bizlere ihtiyacınız olursa OMÜ ailesi olarak her zaman yanınızdayız. Mesleki bilgi ve tecrübelerini aktaran, emeği geçen değerli hocalarımıza ve sizleri yetiştiren ailelerinize teşekkür ediyorum. Mezun olan arkadaşlarımıza meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun." diye konuştu.

Yüksekokulu birincilikle bitiren Zehra Torun, ikinci sırada yer alan Turgay Can Göksel ve üçüncülükle dereceye giren Merve Yavaş’a ödül ve başarı belgeleri protokol tarafından takdim edildi. Dereceye giren öğrencilere ve diğer mezun öğrencilere öğretim üyeleri tarafından belgelerinin verilmesinin ardından tören, kep atma merasimi ve müzik şöleniyle sona erdi.

Haber : Açelya Kaynar