“İş’te Samsun” Hız Kesmiyor
02 Mart 2018, Cuma - 01:07
Güncelleme: 02 Mart 2018, Cuma - 01:22

Bünyesinde var olan nitelikli bilgiyi endüstrinin hizmetine sunmak ve ortak projeler geliştirmek, yanı sıra da sektörle olan ilişkisini sürdürülebilir kılmak için atağa kalkan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bu bağlamda yapımına ortak olduğu “İş’te Samsun” programıyla da öğrencilerini sektörel aktörlerle buluşturmaya devam ediyor.

OMÜ, Haber Medya Grubu ve Lovelet Sahne paydaşlığı ile ekranlara gelen ve Samsun’un iş hayatına liderlik eden ve yön veren iş insanlarını OMÜ’lü gençlerle bir araya getiren İş’te Samsun programına bu hafta; ulusal ve uluslararası projelerle önemli bir oyuncu olan Borsan Grup adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak ve kalite yönetimi konusunda ivme yakalayan OMÜ Mühendislik Fakültesinden Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeki Karaca konuk oldu.

Mühendislik Fakültesinin farklı bölümlerinden öğrencilerin katılımıyla zenginleşen programa ayrıca Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu ve beraberindeki akademisyenler de katıldı.

Haberaks TV Genel Yayın Koordinatörü Sinan Sallabaş’ın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği programda; Mühendislik Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin sektöre dair merak ettikleri; başarı hikâyeleri, kurumsallaşma, istihdam, marka değeri, mesleki tecrübeler vb. birçok konu üzerinden enine boyuna ele alınırken, öğrencilerin söz alıp talep, öneri ve düşüncelerini dile getirmesi de programı etkileşimli hâle getirdi.

Programda Üniversitenin üretmiş olduğu akademik bilginin iş dünyasında yeterince değerlendirilip değerlendirilmediği, Üniversitenin sektörden gerekli desteği alıp alamadığı, bu aktörler arasındaki iş birliği ve uyumun istihdam anlamındaki yansımaları masaya yatırılarak bunlarla ilgili sorulara cevaplar arandı.

Programda bunların yanı sıra Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak genel olarak faaliyet alanları, iş hayatına atılacak mezunlarda aradıkları özelliklere ve şirket olarak nasıl uluslararası hâle geldiklerine dair detayları katılımcılarla paylaşırken, öğrencilerden gelen soruları da samimiyetle yanıtlayarak yaşadığımız çağda kişinin kendini her yönüyle sürekli güncellemesinin başarıyı beraberinde getireceğine vurgu yaptı.

OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeki Karaca ise konuşmasında Üniversite yönetiminin başlatmış olduğu kalite yönetimi sürecinde Fakülte olarak yoğun bir tempoyla sürdürdükleri çalışmalara değinirken bu emeklerinin karşılığında almaya hak kazandıkları TSE (Türk Standartları Enstitüsü) Kalite Belgesi’nin önemine dikkat çekti. Doç. Dr. Karaca öğrencilerin yaşamış olduğu sorunlar karşısında mümkün olduğunca duyarlı davrandıklarını vurgularken öğrencilerin çalışma hayatına hazırlanmaları ve istihdamlarına yönelik sektör iş birliklerini fazlasıyla önemsediklerini ve bu yönde iş dünyası ile temas hâlinde olduklarını dile getirdi.