Akademik Girişimcilik Programı Tamamlandı
29 Ocak 2018, Pazartesi - 10:22
Güncelleme: 05 Şubat 2018, Pazartesi - 11:16

“DOKAP Bölgesi Tarım Sektöründe Girişimcilik Kapasitesinin Araştırılması ve Geliştirilmesi'' (GİRKAPARGE) projesi kapsamında öğretim elemanlarına yönelik hazırlanan akademik girişimcilik programı tamamlandı.

Ziraat Fakültesinde DOKAP GİRKAPARGE projesi kapsamında gerçekleşen ve yeni açılan Tarımsal Girişimcilik Ön Kuluçka Merkezi’nde 22-26 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılan programa Ziraat Fakültesi öğretim elemanları büyük ilgi gösterdi.

Programın ilk gününde; Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy’un açılış konuşmasının ardından Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek’in temel girişimcilik ve iş modeli uygulaması konusunda sunumu yer alırken sonrasında grup sunumları gerçekleştirildi.

Ayrıca program kapsamında Prof. Dr. Ömer Andaç Teknoloji Transfer Ofisi TEKNOPARK; Prof. Dr. Güray Erener TÜBİTAK projeleri; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ise akademik girişimcilik konusunda sunumlarını ve deneyimlerini paylaştı.

Program; tüm katılımcıların kendi iş modellerini sunmalarının ardından Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek’in Tarımsal Ön Kuluçka Merkezi’nde ileride yapılacak çalışmalara ilişkin yaptığı konuşmayla son buldu.