Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı OMÜ'de Konferans Verdi
22 Kasım 2017, Çarşamba - 14:03
Güncelleme: 22 Kasım 2017, Çarşamba - 14:04

Samsun'un Canik İlçesi Belediye Başkanı Osman Genç'in davetlisi olarak Samsun'a gelen Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından İlahiyat Fakültesinde bir konferans verdi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, Kudüs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmad Abdaljawal, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"Filistinliler Arap dünyasının en eğitimli toplumu"

Konferans öncesinde, Filistin'e gerçekleştirdiği gezide edindiği izlenimleri katılımcılarla paylaşan Dekan Prof. Dr. Metin Yılmaz Filistinlilerin, yaşadığı mağduriyete, dinî ve ekonomik baskıya rağmen umutla mücadele etmeye devam ettiklerini söyledi.

Özellikle Filistin üniversitelerinde verilen eğitimle ilgilendiğini belirten Dekan Metin Yıldız, "Savaşın içinde Filistinlilerin eğitim alanında gösterdikleri ilerleme, öğrencilerin heyecanı ve uluslararası alanda çabaları beni çok etkiledi. Filistin üniversitelerinin; İngiltere, ABD gibi pek çok ülkeyle anlaşması var. Çünkü onlar sadece silahlı mücadeleyle başarılı olunamayacağının farkına varmışlar. Teknolojiyi yakalayıp ilmî anlamda gelişmeye odaklanmışlar. Sonuç olarak da dünya genelinde ilk 500'e giren üniversiteleri var. Arap Dünyasının en eğitimli toplumu Filistinlilerdir." dedi.

Filistinlilerin Türkiye'den beklentilerinin çok büyük olduğunu da ifade eden Metin Yılmaz, Filistin topraklarına bir an önce huzurun gelmesi temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.

"Türkiye'nin İslam konusundaki azmi muazzam"

Sözlerine İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, "Dini ve tevhidi öğrenen kız ve erkek öğrencilerle bir arada olmak bana hem kendi öğrencilerimi hatırlattı hem de beni gençliğime götürdü. Bugün buraya ve İmam Hatip Lisesine yaptığım ziyaretle de Türkiye'nin bu yüce din konusunda azminin ne kadar muazzam olduğunu gördüm.” dedi.

"İslamı çevrenize anlatmak boynunuzun borcu"

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin Allah'a karşı sorumluluğunun diğer insanlardan çok daha fazla olduğuna dikkat çeken Şeyh İkrime Sabri, "Öğrendiğiniz şeyleri önce sizin yapmanız gerekiyor. Daha sonra da bu bilgilerinizi ailenize, yakınlarınıza ve çevrenizdekilerle paylaşmak boynunuzun borcu. İslam dini ancak böyle gelişir ve yayılır. İslam'ın hakikati, adaleti ve gerçekleri bu şekilde anlatılabilir." diye konuştu.

"Kur'an'ı anlamak için Arapçayı iyi bilmelisiniz"

Kur'an-ı Kerim'in dili olan Arapçayı iyi derecede bilmenin, Kur'an'ı tam anlamıyla öğrenmek için çok önemli olduğunun altını çizen Şeyh İkrime Sabri, öğrencilere Arapçayı sadece okuma yazma dili olarak değil, konuşma dili olarak da kullanmaları tavsiyesinde bulundu. Şeyh İkrime Sabri, Arapça Dil Merkezini (ADİM) kurarak bu konuda hassasiyet gösteren OMÜ yönetimini ve merkezde ders veren eğitimcileri kutladığını belirtti.

Konferansın sonunda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, verdiği konferans için Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri'ye ve katıldıkları için konuklarına teşekkür etti.

Haber ve Fotoğraflar : Çiğdem ÜNALDI