Çocuklar için Diş Semineri Düzenlendi
21 Kasım 2017, Salı - 11:48
Güncelleme: 22 Kasım 2017, Çarşamba - 12:12

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM), Diş Hekimliği Haftası etkinlikleri kapsamında “Çocuk Diş Hekimliğinde Güncel Koruyucu Yaklaşımlar” konulu bir seminer düzenledi.

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Seminer Salonu'nda, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Şen Tunç tarafından verilen seminerde; diş ve diş eti hastalıklarının önlenmesine yönelik yaklaşımlar 3 temel başlıkta tartışıldı.

İlk başlıkta; oral patojenlerin sayısını azaltmaya yönelik girişimler, kimyasal plak kontrolü ve çürük aşıları ile ilgili durum tespiti, ikinci başlıkta; dişin çürüğe direncini ve tamir kapasitesini arttırmaya yönelik girişimler ve özellikle flor ile flora alternatif CPP-ACP gibi güncel ajanlarla ilgili bilgiler verilirken son başlıkta da; diyet tavsiyeleri ve şeker değişkenleri hakkındaki güncel bilgiler paylaşıldı.