Gülten İmamoğlu Amerika’da OMÜ’yü Temsil Etti
13 Aralık 2016, Salı - 15:59
Güncelleme: 20 Aralık 2016, Salı - 12:11

Bu yıl 16.’sı düzenlenen Scope/Basel Sanat Fuarı, 29 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami Beach kentinde gerçekleştirildi.

Scope/Basel Sanat Fuarı’na Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülten İmamoğlu Türkiye’yi temsilen katıldı.

Fuara; 22 farklı ülkeden 125 uluslararası sanatçının eserlerinin sergilendiği toplam 135 galeri katıldı. Bu anlamda SCOPE Miami Beach, 50 bin civarındaki sanatseveri çağdaş sanatla buluşturdu. Gösterime sunulduğu altı gün içerisinde dünyanın pek çok yerinden takip edilen ve sanatseverler, küratörler, sanatçılar, koleksiyoncular, eleştirmenler ve basın mensuplarının yoğun ilgi ve beğenisini toplayan Scope/Basel Sanat Fuarı gün geçtikçe gelişmekte olan çağdaş sanatın sanat piyasasındaki temellerinin sağlamlığını da kanıtlamış oldu.

Suriyeli mülteciler de sanatına yansıdı

Fuara Miami’den “Abra Galeri”nin sanatçısı olarak katılan Prof. Dr. Gülten İmamoğlu, fuarda 8 eserinin yanı sıra Suriye’de yaşanan savaş ile yurdunu terk etmek zorunda kalan mülteciler için de hazırladığı bir eserini sergiledi. Türkiye’nin Miami Başkonsolosu Özgür Kıvanç Altan ve diğer çalışanların da katıldığı sergide sanatçı İmamoğlu’nun eserleri büyük ilgi gördü.

“Son on yıldır Amerika’nın pek çok eyaletinde uluslararası sanat fuarlarına katılan bir sanatçı olarak Scope Art Fuarı’na katılmanın sanatıma yeni ivmeler kazandıracağını düşünüyorum.” diyen sanatçı İmamoğlu en son Londra’da London Fashion Week’de Yunus Emre Enstitüsü’nde bir sergi ve eserlerinden yola çıkılarak tasarlanan kıyafetlerden oluşan bir sunum da gerçekleştirmişti.

SCOPE Art Show, toplamda 1.2 milyon ziyaretçinin katıldığı etkinlikleri ile dünyadaki en büyük ve en global organize sanat fuarıdır.

Prof. Dr. Gülten İmamoğlu’nun; Londra Yunus Emre Enstitüsü’ndeki sanat ve modanın buluşması temalı sergisine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.