MENU

Rektör Ünal, TÜBİTAK Bölge Sergisinde Ortaokul Öğrencilerinin Görücüye Çıkan Araştırma Projelerini İnceledi
25 April 2024, Thursday - 14:45
Updated: 26 April 2024, Friday - 12:15
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (TÜBİTAK BİDEB) tarafından bu yıl 18.si düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi’nde, önceki yıllarda olduğu gibi Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) farklı illerden girişimci öğrencileri ağırlıyor.

Rektör Ünal ve Rektör Yardımcısı Alışır, sergiyi ziyaret edip öğrencilere moral verdi

22-25 Nisan 2024 tarihleri arasını kapsayan ve Spor Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil Spor Salonu’nda düzenlenen bölge sergisini, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Ünal ve Rektör Yardımcısı Alışır’a; TÜBİTAK Proje Yarışmaları Samsun Bölge Koordinatörü ve OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çetin Kurnaz, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Gökhan Demir ile Amasya İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen eşlik etti.

Rektör Ünal: “Ev sahipliği yapmaktan ötürü onur duyuyoruz”

Ziyarette Rektör Ünal, TÜBİTAK organizasyonunda düzenlenen ve her kademeden öğrencileri bilimsel çalışmalara özendiren böylesi bir sergiye ev sahipliği yapmaktan ötürü onur duyduklarını söyledi.

“Onları yarınlara başarıyla taşımak için OMÜ olarak iş birliği, el birliği ve gönül birliğiyle çaba gösteriyoruz”

Gençlerin yenilikçi düşünceleri, becerileri ve girişimci ruhlarıyla Türkiye’nin geleceğinin teminatı olduğunun altını çizen Rektör Ünal, onları yarınlara başarıyla taşımak için OMÜ olarak iş birliği, el birliği ve gönül birliğiyle çaba gösterdiklerini, gençlerdeki azmi ve gayreti gördükçe ülkemizin geleceğine dönük umutlarının daha da büyüdüğünü dile getirdi.

“Yarışmanın eleneni ya da kaybedeni olmayacak”

Rektör Ünal, gençlerin yeni ve özgün buluşları ve de cesaretleriyle Türkiye’nin sesini tüm dünyaya duyuracaklarına yönelik inançlarının sarsılmaz olduğuna işaret ederek yarışmaya katılan bütün öğrencilerin eleneni ya da kaybedeni olmayacağını sözlerine ekledi.

Sergi ziyaretinde Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, öğrencilerin stantlarını gezip, projeler hakkında detaylı bilgi alırken yakından ilgilendikleri öğrencilere çanta hediye etti.

Bölge sergisi; 10 farklı alanda 12 farklı bölge merkezinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor

Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının Bölge Sergisi; TÜBİTAK tarafından seçilen 10 farklı alanda (Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe, Yazılım) 12 farklı bölge merkezinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmekte. Samsun Bölgesi; Amasya, Çorum, Giresun, Kastamonu, Ordu, Sinop, Tokat ve bölge merkezi olan Samsun'dan oluşuyor.

Projelerin 2 bin 339’u Samsun Bölgesi’nden

Bu yıl toplam 16 bin 712 başvurunun yapıldığı yarışmalarda projelerin 2 bin 339’u Samsun Bölgesine ait. Alanında uzman akademisyenler tarafından yapılan ön inceleme ve ön değerlendirme süreci sonunda ise 10 farklı alandan toplam 104 proje Bölge Finalleri’ne kalmaya değer görüldü.

Öğrenciler, 22-24 Nisan 2024 tarihleri arasında 3 gün süreyle vitrine çıkarttıkları projelerini Türkiye’nin farklı üniversitelerinden alanlarında uzman akademisyenlere sunacaklar.

Finalistler, başkent Ankara’da yapılacak Türkiye Finali’ne katılacak

Bölgede yapılacak değerlendirmeler sonunda da 25 Nisan 2024 tarihinde OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak ödül töreninde dereceye giren projeler  belirlenecek ve her alanda birinci (finalist) olan projeler, Mayıs 2024 içinde Ankara’da yapılması planlanan Türkiye Finaline katılmaya hak kazanacak.

X
Secure Login

This login is SSL protected