MENU

TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri
04 April 2024, Thursday - 09:11
Updated: 04 April 2024, Thursday - 09:11
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

"Bilim insanlarının,  araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için olanaklar sağlamak, bu amaçla ödüller vermek" görevi kapsamında 58 yıldır verilmekte olan TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri için başvurular  19.03.2024 tarihinden itibaren alınmaya başlanmıştır.

Teşvik Ödüllerine, adaylar kişisel olarak başvuru yapabilir ya da aday gösterilebilir. Bilim, Özel ve Hizmet Ödüllerine kişisel başvuru yapılamamakta, mutlaka aday gösterilmek gerekmektedir. Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine;

  • Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 
  •   Geçmişte TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet Ödülü veya TÜBİTAK-TWAS Bilim Ödülü almış olanlar,
  • Türkiye Bilimler Akademisi Konseyi,
  • Üniversitelerin Senatoları veya Yönetim Kurulları,
  • Bilimsel ve teknolojik alanlarda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının en üst karar alma organları,
  • TÜBİTAK Ar-Ge ve Ar-Ge Kolaylık Birimleri Yönetim Kurulları ve TÜBİTAK Araştırma Grupları Yürütme Komiteleri (kendi faaliyet alanlarında), aday gösterebilirler.

2024 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı duyuru metnine ve Başvuru Sistemine, https://oduller.tubitak.gov.tr/ adresinden ulaşılabilmektedir. Ödüller için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2024 olup söz konusu tarihe kadar başvuru işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected