V. Hemşireliği Güçlendirme Sempozyumu

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü

Online

12 Mayıs 2022, Perşembe - 09:00 - 13 Mayıs 2022, Cuma - 16:00
10 May 2022

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında 12-13 Mayıs 2022 tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün ev sahipliği ve OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile “V. Hemşireliği Güçlendirme Sempozyumu” gerçekleşecektir. Sempozyumda, COVID 19 pandemi dönemi öncelikli olmak üzere hemşireliğe yatırım yapma ve bir yatırım olarak hemşirelik haklarının korunması uzman akademisyenler ve hemşireler tarafından tartışılacaktır. Farklı kurumlardan davet edilen 17 konuşmacının yer aldığı programda  “Hemşirelik İnovasyon ve İnovatif Ürün Geliştirme” ve  “Nezaket ve Dürüstlük Anahtarı Atölyesi” başlıklı kurs programları yer alacaktır.

Gerçekleşecek etkinlikte dört panel ve üç konferansın yanı sıra akademik çalışmaların sunulacağı sözel bildiri oturumu ve hemşirelik öğrencilerinin pandemi döneminde geliştirdikleri materyalleri yarışması da yer alacaktır. Sempozyumun birinci günü olan 12 Mayıs Perşembe günü, açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Gülseren KOCAMAN’ın “Neden hemşireliğe yatırım yapılmalı?: Bakımın bireylere, topluma ve ekonomiye katkısı” konulu açılış konferansı ile başlayacak olan sabah oturumu, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Eğitim ve Sertifikasyon Hizmetleri Daire Başkanı Gülsen TOPAKTAŞ ve THD Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Azize ATLI ÖZBAŞ’ın yer aldığı “Hemşirelik: Yatırımlar, Haklar ve Sonuçlar” başlıklı panel ile devam edecektir. Programın ikinci oturumu Dr. Öğr. Üyesi Rüveyde AYDIN’ın “Hemşireliğe yatırım yapın: Küresel sağlığı güvence altına almak için haklara saygı gösterin” konulu ICN teması sunumu başlayacak. İkinci oturum, Dr. Glenn VALDEZ, Doç. Dr. İlkay BOZ ve Hem. Semra MERT HAYDARİ’nin yer aldığı Mesleki Bir Yatırım Olarak Özgürleştirici Bilme ve Hak Arama Davranışı” başlıklı panel ile devam edecek ve sözel bildiri oturumu ile sonlanacaktır.

Sempozyumun 13 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek ikinci günü Prof. Dr. Ülkü BAYKAL’in sunacağı “Pandemi döneminde sağlıkta eşitsizlik ve hemşirelik” konferansı ile başlayacak “Hemşireliğin Geleceği: “Burada” olmak ya da olmamak” ve “Pandemide Hemşirelik Eğitimi”  panelleri ile devam edecektir. Sempozyum bildiri ve öğrenci materyal yarışması sobnuçlarının açıklanması ile son bulacaktır. Sempozyum programına ilişkin detaylı bilgiye http://hemguclendirmesem2022.omu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Ağırlamaktan mutluluk duyacağımız tüm akademisyen, klinisyen hemşirelerimizi, halkımızı ve öğrencilerimizi 2022 yılı Hemşirelik Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz “V. Hemşireliği Güçlendirme Sempozyumu” na katılmaya içtenlikle davet ediyoruz.

Sempozyum Düzenleme Kurulu

Etkinlik Takvimi
Diğer Etkinlikler
  • 01 Ara
    07 Haz
    • event poster 20043
    Pazartesi, 00:00
    Online

    Seminerler Kasım 2025- Haziran 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 

    10 Ara
    24 Ara
    • event poster 19776
    Çarşamba, 13:00
    Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (PUAMER) Toplantı Salonu

    .

    11 Ara
    25 Ara
    • event poster 20332
    Perşembe, 14:00
    Online

    TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL tarafından ülkemizdeki üniversitelerin erişimine sunulan Web Of Science platformu için her ay düzenlenen ‘’Web of Science Araştırmacı Eğitimleri’’ Aralık  ayı içerisinde çevrimiçi olarak düzenlenecektir.

    Eğitimlerin Bilgileri

    Web of Science ve InCites’in 2025 Yılı Önemli Gelişmelerini Keşfedin (Turkish /Türkiye) 

    Tarih-Saat: 11/12/2025, Perşembe 14:00 30 dk

    Kayıt için tıklayınız.

    Sunum: Derya Soğuksu- Türkçe

    Web of Science ve InCites’in 2025 yılındaki öne çıkan özellikleri, araştırma değerlendirme ve analizlerinizi güçlendirmek için tasarlanmış en yeni özellikler, veri geliştirmeleri ve stratejik güncellemeler hakkında ayrıntılı bilgi verilecektir. 

    • Yeni işlevler ve arayüz iyileştirmeleri hakkında rehberli tur 
    • Genişletilmiş veri kapsamı ve metrikler hakkında bilgiler 
    • Kurumların bu araçları nasıl kullandığını gösteren kullanım örnekleri 
    • Canlı soru-cevap bölümü

    Yapay Zeka Destekli Literatür Taraması: ProQuest’te Belgeyle Sohbet ile Araştırma Kolaylaşıyor!

    Tarih-Saat: 18/12/2025, Perşembe  12:00  60 dk 

    Kayıt için tıklayınız.

    Sunum: Saliha Handan ILIC – Türkçe

    ProQuest’in dijital Dissertations & Theses Global koleksiyonu, 6 milyondan fazla A&I ve tam metin (FT) kaydı arasında 3,6 milyondan fazla başlık için tam metin (FT) içermektedir. 
    ProQuest Dissertations & Theses Global platformunda arama yapmayı kolaylaştıracak yeni eklenen yapay zeka destekli Araştırma Asistanı ve Belgeyle Sohbet özelliği ile literatür tarama ipuçları platform üzerinden anlatılacaktır.


    Konu Seçiminden Yayına: ProQuest  Yazar Çalıştayı ile Tez Yazımında Stratejik Yaklaşım

    Tarih-Saat: 25/12/2025, Persembe 15:00  60 dk 

    Kayıt için tıklayınız.

    Sunum: Saliha Handan ILIC- Türkçe

    •  Tez yazımı için “Hazırlık Aşaması”
    •  Teklif: “Bir Konuyu Seçme ve İyileştirme”
    •  Araştırma: “Etkili bir Literatür İncelemesi Yapmak”
    •  “Yazma” ile ilgili detaylar
    •  Tez yazımındaki bazı tuzakları belirleyip, bunlardan kaçınmak
    • Tezlerinizi yayınlamak ve araştırmanızı güçlendirmek için seçenekleri değerlendirmek
    13 Ara
    17 Ara
    • event poster 20168
    Cumartesi, 09:00
    OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi (UZEM Binası Giriş Katı), Kurupelit Kampüsü, Atakum/ SAMSUN

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından  “TÜKETİCİ MEVZUATINDAN KAYNAKLI NİTELİKLİ HESAPLAMALAR EĞİTİMİ” düzenlenecektir.

     

    Program ile ilgili detaylı bilgiye ve başvuru formuna  tıklayarak ulaşabilirsiniz.