Roza Aytmatova’dan Rektör Bilgiç’e Ziyaret
13 Aralık 2017, Çarşamba - 13:56
Güncelleme: 13 Aralık 2017, Çarşamba - 14:15

2008 yılında yitirdiğimiz dünyaca ünlü Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov, doğumunun 90. yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesinde düzenlenecek törenle anılacak. Bu amaçla Samsun’a gelen ünlü yazarın kız kardeşi Roza Aytmatova, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Rektörlük makamındaki ziyarete; Kırgızistan Manas Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Layli Ükübaeva, Bekbolat Aydaraliyev, Prof. Dr. Mehmet Aydın, Doç. Dr. Yusuf Yurdagül ve Doç. Dr. Şeyma Kuran da eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Üniversitemizde Cengiz Aytmatov’un 90. yaşını kutlamak bizim için onur verici. Sizleri görmek beni son derece mutlu etti.” dedi.

Manas Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Layli Ükübaeva ise “Böyle bir programda olmaktan çok mutluyuz. Bizim için çok önemli bir gün.” sözleriyle duygularını ifade ederken Rektör Bilgiç nezdinde OMÜ ve Samsun halkına minnettarlığını sundu.

Ziyarette Roza Aytmatova, Cengiz Aytmatov’un yeğeninin yazdığı kitabı da Rektör Bilgiç’e hediye etti.

Rektör Bilgiç ziyaret sonunda nezaketlerinden dolayı konuklarına teşekkür etti ve Roza Aytmatova’ya Samsun’un simgesi olan Atatürk heykeli ile kahve fincanı armağan ederek kendilerini aralarında görmekten duyduğu onuru iletti.