UDEF’in Kurumsal Ziyaretler Kapsamındaki Durağı OMÜ
05 Ocak 2021, Salı - 16:17
Güncelleme: 05 Ocak 2021, Salı - 17:08

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Dr. Mehmet Ali Bolat ve beraberindeki heyet, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı makamında ziyaret etti.

UDEF’in kurumsal ziyaretler dizisindeki durağı OMÜ olurken UDEF Başkanı ve kendisine eşlik eden heyet Rektör Yavuz Ünal’la bir araya geldi. Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yener Aksoy da ziyarette yer aldı.

Ziyarette Başkan Bolat OMÜ’nün, Türkiye’deki üniversiteler arasında uluslararası öğrenci sayısıyla önemli bir çıkış yakaladığını vurgulayarak bu gelişmeden dolayı Rektör Ünal nezdinde OMÜ ailesine şükranlarını sundu.

Başkan Polat, UDEF’in uluslararası öğrencilere dönük yürüttüğü proje ve faaliyetlerden bahsederek Rektör Ünal’a bu hususlarda bilgi verdi. Görüşmede ayrıca, üniversitelerin sosyal ve kültürel zenginliğini temsil eden uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen seminer, panel, sempozyum vb. bilimsel platformların onların akademik hayatlarına yansımaları da ele alındı.

Uluslararasılaşmayı daima öncelediklerini vurgulayan Rektör Ünal ise Türkiye’nin yükseköğretimdeki potansiyel ve yetkinliğini daha da arttırmak amacıyla var güçleriyle çalıştıklarına işaret ederek Samsun’un uluslararası sahada tanınırlığına katkı sunacak ve kenti bir çekim merkezi hâline getirecek faaliyetlerin içinde olmayı arzuladıklarını dile getirdi.

Rektör Ünal Türkiye’ye gelen uluslararası öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmaları için çaba sarf eden, her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olan UDEF ve Başkan Bolat’a teşekkürlerini iletti.

Ziyaret sonunda Başkan Bolat, günün anısı olarak Rektör Ünal’a UDEF’in son bir yıllık çalışmalarını barındıran kataloğu takdim ederken, Rektör Ünal da konuğuna Üniversitenin hediyesini sundu.