TZYMB Samsun Şube Başkanı Rektör Ünal’la Buluştu
17 Şubat 2021, Çarşamba - 13:01
Güncelleme: 17 Şubat 2021, Çarşamba - 13:48

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği (TZYMB) Samsun Şube Başkanı ve aynı zamanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Önder, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı ziyaret etti.

Şube Başkanı Prof. Dr. Hasan Önder, Şube Yönetim Kurulu üyesi ve yine OMÜ Ziraat Fakültesi akademisyeni Doç. Dr. Uğur Şen’in eşliğinde Rektör Ünal’la makamında görüştü.

Ziyarette Şube Başkanı Önder, Birlik olarak yaptıkları çalışmalar ve ürettikleri projelere dair Rektör Ünal’a bilgiler aktardı. Tarımın ve tarımsal öğretimin önemine işaret eden Başkan Önder, nitelikli ve donanımlı ziraat mühendisleri yetiştirmenin, ülkemizin geleceği adına kritik değerde olduğuna dikkat çekerek böylesine stratejik bir alanda çok önemli sorumluluklar üstlendiklerini dile getirdi.

Ziyaretleri ve bilgilendirmeleri için konuklarına teşekkür eden Rektör Ünal da tarımsal eğitimin de birçok disiplinde olduğu gibi teknolojik değişim ve gelişmelere ayak uydurması gerektiğine işaret ederek Türkiye’nin tarımsal üretiminin yeterliliği adına ziraat mühendisliğini daha cazip hâle getirmenin elzem olduğunu vurguladı.

Görüşme, iyi dilek ve temennilerle sona erdi.