Ruanda Büyükelçisi Kayonga’dan Rektör Aydın’a ziyaret

Basın Yayın Berk Can Dereci 12 Mayıs 2026, Salı - 10:22 Güncelleme: 12 Mayıs 2026, Salı - 10:22
Dinlemek için tıklayınızDİNLE

Samsun’da temaslarda bulunan Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Charles Kayonga, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete; Büyükelçilik Ticaret Ataşesi Lucas Murenzi, Samsun Teknopark Genel Müdürü Levent Tanrıverdi, SOEL Grup firmasının sahibi Rıza Ergin ve TEMSA Karadeniz Bölge Kamu Satış Yöneticisi Erol Mertan da eşlik etti.

Gerçekleşen ziyarette, üniversiteler arası uluslararası iş birlikleri, akademik değişim programları, teknoloji ve sanayi alanındaki ortak çalışma imkânları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Özellikle Afrika ülkeleri ile yükseköğretim alanında geliştirilebilecek projeler ve eğitim iş birlikleri değerlendirildi.

Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, nazik ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür ederek OMÜ’nün uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda yürüttüğü akademik ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ruanda Büyükelçisi Charles Kayonga ise üniversiteler arası iş birliklerinin ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.