Rektör Ünal’ın Konuğu Afganistan Büyükelçisi Amir Mohammed Ramin
01 Mart 2024, Cuma - 22:43
Güncelleme: 04 Mart 2024, Pazartesi - 11:44

Afganistan’ın Ankara Büyükelçisi Amir Mohammed Ramin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı ziyaret etti.

Rektörlük makamındaki ziyarete; OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Afganistan Büyükelçisi Başkâtibi S.Mohd Arif Hussaini ile diplomatlar Khalilurahman Ziyai ve Najiba Andeshmand da eşlik etti.

Ziyarette genel olarak Türkiye ve Afganistan arasında yükseköğretimdeki iş birlikleri, değişim programları çerçevesinde öğrenci ve öğretim üyeleri hareketliliği, sosyal ve kültürel etkileşim, eğitim ve öğretime yönelik görüş, öneri ve temenniler gündeme geldi.

Büyükelçi Ramin’i Samsun'da ve Üniversitede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Ünal, OMÜ’nün ilişkide olduğu diğer ülkeler gibi Afganistan ile ilgili uluslararasılaşma strateji ve politikaları hakkında fikir ve değerlendirmelerini paylaştı.

Görüşmede Büyükelçi Amir Mohammed ise iki ülkenin mevcut ilişki ve ortak mirasına işaret ederek Afganistan’dan daha çok öğrencinin OMÜ’de öğrenim görmesini arzuladıklarını ve bunun için de gerekli desteği sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Rektör Ünal’a, gösterilen konukseverlik adına şükranlarını ileten Büyükelçi Ramin, OMÜ ailesine başarı dolu yıllar diledi.

Ziyaret, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.